Kent Konseyinden Örnek Çalışma

Balıkesir Kent Konseyi tarafından geleneksel ebru sanatını tanıtıp sevdirmek amacıyla bazı okullarda, “Okulda Ebru Günleri” adıyla bir tanıtım etkinliği düzenlendi.

Kent Konseyinden Örnek Çalışma
Otistik çocuklara yönelik etkinlik büyük ilgi gördü.
Balıkesir Kent Konseyi Kültür ve Sanat Çalışma Grubu tarafından 26 Aralık ve 20 Ocak tarihlerinde düzenlenen etkinlikler, ilk olarak Balıkesir Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ndeki öğrenciler için gerçekleştirildi.

Otistik çocukların eğitim gördüğü okulda, 7-13 yaş arasındaki bazı öğrencilere, grup üyeleri tarafından geleneksel ebru sanatı hakkında bilgi verilerek uygulamalı örnekler gösterildi. İletişim bozukluğu yaşayan otistik çocukların anne ve babalarının da katıldığı etkinlikte, eğitmenler tarafından çocuklara boya fırçaları verilerek, ebru teknesinde kendi eserlerini yapmalarına imkan verildi.

Yapılan uygulama ile çocukların ebru sanatını tanımaları sağlanırken, rehabilitasyonlarına da katkı sağlanmış olduğu belirtildi.

ESERLERİ SERGİLENECEK
Kültür ve Sanat Çalışma Grubu üyesi olan ebru eğitmenleri, aynı etkinliği daha sonra Kız Meslek ve Anadolu Teknik Lisesi Anaokulu öğrencileri için gerçekleştirdi. Burada da bir grup öğrenciye ebru yaptırılarak, onların hem keyifli saatler geçirmeleri hem de el becerilerinin gelişmesine katkı sağlandığı kaydedildi.

Balıkesir Kent Konseyi'nden yapılan açıklamada, bu etkinliklerin bazı okullarda da sürdürülmesi ve ortaya çıkan eserlerin 20 Mart 2014 tarihinde Karesi AVM Toplantı Salonu’nda sergilenmesinin planlandığı bildirildi.

Kaynak: İHA