Kamuda Çalışan Şirket İşçilerinden 'Kadro' Talebi

Sivas'ta, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan şirket işçileri, kendilerine kadro verilmesi talebiyle basın açıklaması yaptı.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 20 kişilik grup adına konuşan Kamu Şirket İşçileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KAŞİD) Genel Başkanı Adem Kuru, yeni hazırlanacak torba yasadan şirket işçileri için kadro beklediklerini belirtti.

Türkiye'de asgari ücretle çalışan milyonlarca kişi olduğunu dile getiren Kuru, "Yıllardır mücadele ediyoruz ve diyoruz ki 846 lira asgari ücret, 4 kişilik bir ailenin geçinmesine yetecek bir ücret değil" ifadesini kullandı.
İş garantisi ve güvenli gelecek talep ettiklerini belirten Kuru, "Asgari ücretle çalışan işçilerin hak ettiği kadro hakkını alana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Bu aylarda bir torba yasa hazırlanıyor. Bu torba yasadan tek bir beklenti içerisindeyiz, bütün şirket çalışanları, temizlikçisi, güvenlikçisi, otoparkçısı... Herkesin beklediği tek bir çalışma var. Bu hazırlanacak torba yasanın içinden çıkan sonuç, inşallah kadro olacaktır" diye konuştu.

Kuru, açıklamasının ardından, üzerinde "torba yasa" yazan çuvaldan "kadro" yazılı kağıt çıkardı.
Grup, açıklamanın ardından dağıldı.
Kaynak: AA