Yozgatlı Beşizler Haftada 30 Litre Süt İçip 300 Adet Bez Kullanıyor

Yozgat'ta prematüre olarak doğan beşiz bebekler 1,5 yaşına geldi.

Yozgatlı Beşizler Haftada 30 Litre Süt İçip 300 Adet Bez Kullanıyor
Beşizler, haftada yaklaşık 30 litre süt içip 300 adet bez kullanıyor.
İbrahim (33) ve Özlem Bulut (30) çiftinin, 7 Temmuz 2012'de, Ankara Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dünyaya gelen beşiz bebekleri 1,5 yaşına geldi. Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan ve Akdağmadeni Kaymakamı Ahmet Yıldız, beşiz bebekleri ziyaret etti. Yazıcı, beşiz bebeklerin Akdağmadeni ilçesinin çiçekleri olduğunu, onlara gereken yardım ve desteği vereceklerini söyledi.

Bebeklerin Yozgat’a gelişini hatırladıklarını ifade eden Vali Yazıcı, “Bebekler Yozgat’a geldiğinde bağışıklık kazanmadıkları için kucağımıza almaya çekinmiştik. Bebekler bugün sağlıklı ve sıhhatli olarak 1.5 yaşına geldi. Allah’ın bir lütfu, 5 çocuğumuz birden oldu. İlk gelişlerinde hepsi birden ağladı, hangisinden ses çıkıyor bilemiyoruz. Sonra kucağımıza aldık çocukları, benim kucağımdaki ağlamamıştı. Aradan 1,5 yıl geçti. Allah’a şükürler olsun, çocuklarımız sağlıklı bir şekilde büyümüşler. Yozgat Akdağmadeni nüfusuna 5 ilave oldu. Bugün de bebekleri gördük” dedi.

5 çocuğa birden bakıp ilgilenmenin zor olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, “Kaymakam Bey de çocuklara biraz daha ilgilisini artıracak. Çocuklar büyüdükçe problemleri ona göre artıyor. Onlar Yozgat Akdağmadeni’nin gülleri, çiçekleridir. İnşallah sağlıklı şekilde büyüyecekler. Bizler de bize düşen ne ise onu icra edeceğiz. Ailenin bakıcı ihtiyacı var, onu da Belediye Başkanımızla birlikte çözeceğiz” diye konuştu.

Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan da belediye olarak her zaman bu ailenin yanında olduklarını ve her zaman yardım etmeye çalıştıklarını söyledi.

Baba İbrahim Bulut, şu anda bakıcıya ihtiyacı olduklarını belirterek, “Ben işe gidince annesi yalnız kalıyor ve bakmakta zorlanıyor. Bunun dışında mama ve bez ihtiyacımız var. Çocuklar haftalık 30 litre süt, ayda 300 adet kadar bez kullanıyorlar. Bakmakta biraz zorlanıyoruz” dedi.

Anne Özlem Bulut da, “5 bebekle ilgilenmek zor, ister istemez insanın çıldırdığı zamanlar oluyor, çok zor oluyor. Düşmesinler, zarar görmesinler diye sürekli koşuşturuyoruz. Çocuklar 1,5 yaşına geldi. Yardımcımız yok, yardımcı istiyoruz. Hepsi birden ağlıyor, hepsi birden acıkıyor. Genelde bir odada tutuyoruz. Biri çıkınca hepsi birden çıkıyor, ağladıkları için bazen komşularımız rahatsız oluyorlarmış” diye konuştu.

Haftada 30 litre süt içtiklerini, 2 inek olsa sütünün yetmeyeceğini vurgulayan Özlem Bulut, “Vali Bey ve Belediye Başkanımız ziyarete geldi. Bakıcı ihtiyacımız vardı, onu karşılayacaklar. Ayrıca çocuklardan 2'sine maaş bağlanmıştı, kesildi. Maaş tekrar bağlanacak” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA