Karsu Dönmez’den Burdur Gölüne Destek

Amsterdam doğumlu Modern Caz Sanatçısı Karsu Dönmez, Confession isimli albümün ilk klibini Burdur’da çekti.

Karsu Dönmez’den Burdur Gölüne Destek

Burdur Gölü’nün kurumasına dikkat çekmek amacıyla çekimleri devam eden Göle Yas Belgesel Filmi Yönetmeni Şafak Türkel ile Hollanda’da bir araya gelen Karsu Dönmez, Burdur Gölü’nün hikayesinden etkilendi. Gölün kurumasına dikkat çekmek amacıyla yapılan mücadeleye destek vermek isteyen sanatçı, Confession isimli albümün ilk şarkısı olan Gesi Bağları isimli türkünün klibini Burdur Gölü’nde çekti

"GÖLÜN HİKAYESİNDEN ETKİLENDİM"
Gesi Bağları isimli klibinin yönetmenliğini yapan Şafak Türkel ve ekibi, Burdur Gölü temalı bir çekim gerçekleştirdi. Gölün hikayesinden çok etkilendiğini ve katkı vermek istediğini dile getiren Caz sanatçısı Karsu Dönmez de, şöyle konuştu: "Yeni albümümün ilk klibi Gesi Bağları’nı Hollanda’da çekmeyi düşünüyordum ama Burdur Projesi’ni duyduğum an dedim ki, çok önemli, göl kuruyor, klibi burada çekersek tüm dünyanın ilgisini çekebiliriz. Sonra burada çekim yapacağımıza karar verdik."

"BİRİ YERE ÇÖP ATSA BEN ONU ALIP ÇÖP KUTUSUNA ATIYORUM"
Ailesinin doğasever olduğunu ve küçüklüğünden bu yana kendisine doğanın öneminin anlatıldığını belirten Dönmez, sözlerini şöyle sürdürdü:"Mesela birisi yanımda yere çöp atsa, ben onu yerden alıp çöp kutusuna atıyorum. Bu dünya sadece bizim değil, bizden sonra gelecek nesillerindir. Burdur Gölü’nü çok önemsiyorum. Burası balıklar ve kuşlar için doğal yaşam için çok önemlidir."

"KLİBİ BENİM ÇEKMEMİ İSTEDİ"
Göle Yas Belgesel Filmi Yönetmeni Şafak Türkel de Karsu Dönmez’e teşekkür ederek şunları söyledi: "Biz, Karsu ile yazın burada bir çalışma yapmayı düşünmüştük. Geçen yıl görüştük ve Karsu’ya projeden bahsedince hemen Hollanda’ya davet etti. Kendisi ve ailesi, Burdur Gölü için ne gerekiyorsa ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Albümü çıkacağı zaman Karsu klibini benim çekmemi istedi. Hollanda’da bir klip çekmeyi planlıyorduk ardından Karsu bana Burdur’da klip çekmek istediğini söyledi.

Soğuk önemli değil, direnirim, bu çok önemli, sesimizi duyuralım ve Burdur Gölü’ne benimde bir katkım olsun diye konuştu.

S ağolsun bizi kırmadı.Hollanda’dan buraya klip çekimi için geldi."
Karsu Dönmez’in albümünde yer alan Gesi Bağları türküsü klip çekimi gün boyunca devam etti. Klipte Burdur Gölü’nün eşsiz manzaraları yer aldı.
Kaynak: İHA