Eğitim-sen Kuruluşunu Şiirle Kutladı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, Eğitim-Sen’in 19. kuruluş yıl dönümü Çaycuma temsilciliği tarafından dramatize şiir dinletisiyle kutlandı.

Eğitim-sen Kuruluşunu Şiirle Kutladı

Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılan etkinliğe Eğitim-Sen üyeleri, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Umut Başoğlu, Eğitim-Sen Gökçebey Temsilcisi Servet Büyükkol ve yürütme kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu 280 kişi katıldı.

Nazım Hikmet, Aziz Nesin, Atilla İlhan, Can Yücel, Cemal Süreyya ve Adnan Yücel’in şiirleri Buğra Eroğlu, Nilgün Çelik, Şule Türkoğlu, Gökhan Taner Günsan, Tuna Ölger ve İbrahim Erman tarafından okundu. Atilla Türkoğlu’nun gitarıyla, Şule Türkoğlu’nun yan flütle eşlik ettiği etkinlikte Buğra Eroğlu ve Şule Türküoğlu şarkı ve türküler de söylediler. Etkinlik sonunda bir konuşma yapan Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliği Yürütme Kurulu Üyesi Orhan Çakmak, 23 Ocak tarihinin Eğitim Sen’in kuruluş yıl dönümü olduğunu hatırlatarak; “Eğitim ve bilim emekçilerinin yüz yıllık mücadele birikiminden ve kararlılığından aldığımız güç ve güvenle, 19. yılımızda mücadele bayrağını daha da yükseklere çekeceğimize olan inancımızla sendikamızın 19. yaşını kutluyoruz. Bu güzel şiir dinletisini hazırlayan, emek harcayan arkadaşlarımıza ve etkinliğimize katılan herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Etkinliğin sonunda, Bartın’a tayini çıkan Eğitim-Sen üyesi Türkay Orhan ve İzmir’e tayini çıkan Nursen Aldemir’e plaket verildi.

Kaynak: İHA