Devlet Okulunda 'Özel Eğitim' İmkanı Buldular

Elazığ'ın Ağın ilçesindeki 11 derslikli İbrahim Uçkunkaya Çok Programlı Lisesinde ortalama 13 kişilik sınıflarda eğitim gören öğrenciler, sınıf mevcudunun az olması dolayısıyla adeta "özel eğitim" alıyor. Okuldaki bir sınıfta ise sadece 5 öğrenci eğitim görüyor.

Ağın Kaymakamı Levent Yetgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İbrahim Uçkunkaya Çok Programlı Lisesinin, Ağın'daki tek lise olduğunu söyledi.

Okulda derslik başına düşen öğrenci sayısının, ilçe nüfusunun azlığına paralel olarak az olduğunu belirten Yetgin, öğrenci sayısının az olması dolayısıyla öğretmenlerin öğrencilerle birebir ilgilenebilme imkanı bulduğunu ifade ederek, bu durumun öğrencilere daha iyi eğitim almaları noktasında büyük bir avantaj sağladığını vurguladı.
Lisede 11 derslikte 141 öğrencinin eğitim gördüğünü aktaran Yetgin, şunları kaydetti:
"Sınıf mevcutlarının az olması, öğretmenlerimize gerek ders anlatımında gerek öğrencilerimizle birebir ilgilenmede büyük bir avantaj sağlıyor. Her öğretmenimiz, her öğrencimizle ayrı ayrı ilgilenebilme fırsatı buluyor. Bu da lisemizin eğitim-öğretim düzeyini, başarı düzeyini olumlu yönde etkiliyor. Bu anlamda biz başarı ivmesinin bu yıl artarak devam etmesini bekliyoruz."
İlçedeki bir ilkokul ve ortaokulda da öğrenci sayısının az olduğunu ifade eden Yetgin, derslik başına ilkokulda 18, ortaokulda 26 öğrenci düştüğünü söyledi.

Bu durumun öğrencilerin sınavlardaki başarı düzeyini olumlu yönde etkilediğini dile getiren Yetgin, öğrencilerin dershaneye gitme ihtiyacı duymadıklarını belirterek, velilerin de bu durumdan memnuniyet duyduğunu sözlerine ekledi.
- 5 kişilik sınıfta eğitim görüyor
Lise 2. sınıf öğrencisi Melda Avlar ise sınıf mevcudunun 5 kişi olmasından dolayı öğretmenlerinin kendileriyle birebir ilgilenebildiğini ifade ederek, bunun eğitimlerini olumlu yönde etkilediğini dile getirdi.
Avlar, "Sınıf mevcudumuzun 5 kişi olması, bize büyük avantaj sağlıyor. Özel eğitim alıyormuşuz gibi, öğretmenlerimiz bizimle ilgilenebiliyor. Sınıfta gürültü olmuyor, bu da konsantrasyonumuzu artıyor. Her açıdan memnunuz" diye konuştu.

Kaynak: AA