Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "dağ ilçeleri" olarak adlandırılan Orhaneli, Keles, Harmancık ve Büyükorhan'daki muhtarlarla bir araya geldi.

Altepe, Uludağ'da muhtarlarla yaptığı toplantıda, Büyükşehir Belediyesi Yasasının bölgeye sağlayacağı katkılar hakkında bilgi verdi.
Yasa gündemde bile yokken 4 dağ ilçesinde de önemli yatırımlar yaptıklarını hatırlatan Altepe, geçmişte yetki sahiplerinin dağ ilçelerini yatırıma açacağı, fabrikalar kuracağı yönünde vaatleri olmasına rağmen somut hiçbir yatırım olmadığını söyledi.

Altepe, şöyle dedi:
"Sonuçta ilk bacayı tüttüren Büyükşehir Belediyesi oldu, Besaş oldu. Süt ürünleri tesisimizin ardından et ürünleri tesisimizle ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim temel hedefimiz dağ bölgesinde kalkınmayı sağlayıp, göçü durdurmak. Elmasbahçeler'de, Muradiye'de ne varsa Harmancık'ın merkez mahallesinde de olacak."
İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir de 30 Mart'ın Büyükşehir için bir başlangıç, kendileri için ise bir son olduğunu belirterek, yeni düzenlemenin kırsal kalkınma açısından çok yararlı olacağını söyledi.

Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya da bu birlik ve beraberliği muhafaza ettikleri sürece, Büyükşehir Belediyesinin de yatırımlarıyla dağ ilçelerinin makus talihinin değişeceğini ve büyük yatırımların bölgeye geleceğini vurguladı.
Kaynak: AA