Beşizlere Belediyeden Bakıcı

Akdağmadeni ilçesinde İbrahim ve Özlem Bulut çiftinin prematüre olarak dünyaya gelen 18 aylık beşizlerine Akdağmadeni Belediyesi bakıcı tahsis edecek.

Bulut çifti, Akdağmadeni Kaymakamlığının tahsis ettiği kaloriferli evlerinde 6 yaşındaki oğulları Efe ve beşizleri Muhammet Emin, Davut Ege, Ömer Faruk, Yunus Kerem ve Zeynep Muhteber ile yaşıyor.
Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan ile beşizleri evlerinde ziyaret ederek, İbrahim (33) ve Özlem Bulut (30) çiftinden, beşizlerin sorunları ve ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.
Daha sonra beşizlerle tek tek ilgilenerek oyuncak hediye eden Yazıcı, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, beşizlerin Yozgat'ın gurur ve neşe kaynağı olduğunu söyledi.

Bebeklerin sağlıklı ve huzurlu büyümesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Yazıcı, "Beşizlerimiz Allah'ın bir lütfü. Yozgat'ın, Akdağmadeni'nin gülleri, çiçekleri. Her biri sağlıklı büyüyecekler inşallah" dedi.

Çocukların büyüdükçe problemlerinin de arttığını dile getiren Yazıcı, şöyle devam etti:
"Bizim için son derece güzel bir ziyaret oldu. İnşallah annemize yardımcı olması için belediyemiz toplum yararına çalışan bakıcı abla verecek. Tabi çocuklar büyüdükçe gürültü, patırtı çıkaracak. Komşular da bu olaya müzik gözüyle bakarsa daha rahat ederler. Türk milletinin, nüfusunun artması lazım. Türkiye Cumhuriyeti, genç nüfusun artmasıyla ileride daha da gelişecek, daha da güçlenecek. Çünkü dünya milletlerinde, devletlerinde bir nüfus gerilemesi var. Bizim hem hadisi şeriflerimize uygun şekilde hem de milletimizin bekası ve güçlenmesi noktasında bu yavrularımıza sahip çıkıp, ilgilenmemiz lazım."
Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan ise beşizlerin ilçeye neşe kattığını ifade etti.

Aileye yardımcı olması için belediyede çalışan kadının bebeklere bakıcı olarak görevlendireceklerini belirten Daştan, "Ailemiz Akdağmadeni'ne pırıl pırıl beş tane evladımızı getirdi. İnşallah memleketimize, milletimize faydalı olacağını düşünüyoruz. Belediye olarak da biz her zaman ailenin yanında oluyoruz, yardım etmeye de devam edeceğiz. Bunlar Akdağmadeni'nin çiçekleri oldu artık" diye konuştu.

- En büyük sıkıntıları, bakıcı olmaması
Baba İbrahim Bulut da bakıcı olmadığı için eşinin zorlandığını dile getirerek, "Bakıcıya ihtiyacımız oluyor. Çünkü annesi sürekli yalnız kalıyor, ben de işe gittiğimden bakmakta zorluk çekiyoruz. Ayrıca en çok mama ve beze ihtiyacımız oluyor. Haftada 30 litre süt ve 3 yüz bez gidiyor" diye konuştu.

- Bebeklerin ağlamasından komşuları şikayetçi
Her biriyle ayrı ayrı ilgilendiklerini ve bakımın bu yüzden zor olduğunu ifade eden Özlem Bulut ise zaman zaman beşizlerin ağlamasından komşularının rahatsız olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:
"Bakımlarının kolay olduğunu söyleyemem. Tabi ki çok zor. Beş bebekle beraber bir de altı yaşında oğlum var. İster istemez insanın çıldırdığı zamanlar oluyor. Peşlerinden koşturmak çok zor oluyor, düşmesinler, zarar görmesinler diye. Çocukların bakımı çok zor. 1,5 yaşındalar, yardımcım yok bir yardımcı istiyorum. Tek başıma bakmam çok zor. Genelde oda içerisinde tutmaya çalışıyorum ancak biri çıktığında hepsi çıkmak istiyor ve birlikte ağlıyorlar. Mama istedikleri zaman ağlıyorlar ve komşular şikayetçi oluyor."
Kaynak: AA