Ak Partili Sever'den Turiyad'a Ziyaret

AK Parti İçel Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever, seçim çalışmaları kapsamında Türkiye-Irak Uluslararası Yatırımcılar Derneği'ni (TURİYAD) ziyaret etti.

Ak Partili Sever'den Turiyad'a Ziyaret

Ziyarette konuşan TURİYAD Başkanı Ferudun Gündüz, "Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Türkiye-Irak Uluslararası Yatırımcılar Derneği olarak daha çok iş ve ekonomiye odaklanmak istiyoruz. Türkiye’nin kendi içinde huzura, barışa, işini ve kendisini büyütmeye ihtiyacı var. Bu anlamda Sayın Mustafa Sever’in Ekonomi Bakan Yardımcısı olarak görev yaptığı süreçte, daha öncesinde de ülkemizin ve İçel’imizin gelişimine katkıları olduğunu biliyoruz. Bu katkıların farklı bir boyutunu da İçel’imizde sürdürme konusunda Sever sahip olduğu gerek eğitim, gerek tecrübe çerçevesinde kentimize rehberlik yapmasına fırsat verecek ve önümüzü açacaktır” dedi.

AK Parti İçel Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever ise Büyükşehir Belediyesi’nin borç batağına doğru saplandığını iddia ederek, "Büyükşehir Belediyesi seçim öncesi her yere gerekli gereksiz pek çok alana kredi ile alınmış asfaltları döküyor. Borç o kadar fazla ki, 2012 yılında resmi raporda 120 milyon TL iken bu borç 2013 yılında 380 Milyon TL’ye çıktığından bahsediliyor. Bu para anormal faizlerle alınıyor. Bilsem ki bu asfaltları borçlanmadan yapıyor, biz gelene kadar bazı işleri hafifletmiş olurdu ama seçim yatırımı olarak attığı asfalt paraları uçuk faizlerle alınıyor. Büyükşehir’i kazandığımızda belediyenin 1 kuruşunu dahi çöpe atmayacağız, yazık bu memlekete, herkes keyfine göre belediyenin bütçesini döke saça harcıyor. İçel’in şuanda geleceğinden harcıyorlar bu gidişata ivedilikle dur diyeceğiz" şeklinde konuştu.

İçel’in gelişimi noktasında belediyelerin çalışmadığı ve katkı sağlamadığını savunan Sever, "Belediyeler üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmiyor, merkezi hükümetimizin yatırımlarına da engel olup önünü kesmeye çalışıyorlar. Neden peki? Gerekçeleri bu hizmetler gelirse AK Parti'ye teveccüh artar" diye konuştu.

Sever, Tarsus ilçesinde vatandaşa metreküpü 6 TL’den satılan su bedelinin 4 TL’ye indirildiğini iddia etti. Yatırımcılara eşit mesafede durmayacaklarını, eşit sıcaklıkta kucaklayacaklarını kaydeden Sever, "İçel’de temel belediyecilik hizmetlerinin üzerine ne yapabiliriz? Bu memleketin kalkınması için ekstra yapılanın üzerine ne ekleyebiliriz? İçelimizi nasıl dünya ülkeleri ile yarışan, Türkiye’ye örnek teşkil edecek bir şehir haline getirebiliriz? Biz bunlar için kafa yoruyoruz” dedi.

Kaynak: İHA