TRT’den kış oyunları açıklaması

TRT, 2014 Kış Olimpiyatlarını yayınlamayacağı iddialarını yalanlayarak 'TRT bu yayın plan taslağını, bir ay önceden planlamıştır ve söz konusu yayın akışında kadınlar artistik buz patinaj şampiyonası da yer almaktadır' açıklamasını yaptı.

TRT’den kış oyunları açıklaması
TRT’den yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya ortamında; TRT’nin 7 Şubat’ta Rusya Soçi’de başlayacak olan “2014 Kış Olimpiyatları’nı yayınlamayacağına” dair haberler yer aldığı belirtilerek “TRT, 2014 Kış Olimpiyat Oyunları’nı yayınlayacaktır.

TRT bu yayın plan taslağını, bir ay önceden planlamıştır ve söz konusu yayın akışında kadınlar artistik buz patinaj şampiyonası da yer almaktadır” ifadesi kullanıldı.

TRT’nin kadın sporcuları ekrana getirmediğini iddialarına yönelik ise şöyle denildi:

“12-15 Aralık 2013’de, Danimarka’nın Herning kentinde yapılan Avrupa Yüzme Şampiyonası’nı canlı olarak ekranlara getirdik. 2012 Londra Olimpiyatları’nda kadın spor branşlarının tamamı yayınlanmıştır.İstanbul’da yapılan ve dünyanın en iyi 8 kadın tenisçisinin katıldığı WTA Tenis Şampiyonası 22-27 Ekim 2013 tarihlerinde yine TRT’den yayınlandı.Ayrıca, 2010 yılında Bayanlar Dünya Futbol Kupası maçları yine bu ekrandan izleyiciyle buluştu. Söz konusu organizasyon yine önümüzdeki dönemde yine TRT’de yayınlanacak.TRT’nin sansürcü olduğunu iddia edenleri, önce özür dilemeye sonra; TRT SPOR ekranlarında kış olimpiyatlarını izlemeye davet ediyoruz.”