Mardin Belediye Meclisi, Bir Mahalle ve İki Parkın İsmini Değiştirdi

Mardin Belediye meclisi tarafından alınan bir kararla, iki parka isim verilirken, bir mahallenin ismini de eski adıyla değiştirdi.

Mardin Belediye Meclisi, Bir Mahalle ve İki Parkın İsmini Değiştirdi

Mardin Devlet Hastanesi karşısında yapımı devam eden, Mardin'in en büyük parkına, meclis kararıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın isimi verilirken, Hilton yolu üzerindeki parka da eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Fehim Adak'ın ismi verildi.

Ayrıca meclis kararıyla, Mardin'de 1923 yılında ismi değiştirilen Savurkapı Mahallesi'nin adı Babussor Mahallesi olarak değiştirildi. İsimlerin, bir şehrin kültürü ve hafızası olduğunu ifade eden Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu; "Mardin'e ve ülkemize hizmet eden insanların, yeni nesillerin önünde güzel bir örnek olarak durmaları ve gençlerimizin bu güzel şahsiyetleri örnek almaları için adlarının yaşatılması ve hatırlatılması gerektiğini düşünüyorum. Bu sebeple belediye meclisimizin aldığı kararla Mardin'in en büyük parkına Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini verdik. Hilton yolu üzerindeki parka da Mardin'e çok büyük hizmetlerde bulunmuş örnek bir şahsiyet olan eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı saygıdeğer büyüğümüz Fehim Adak'ın ismini verdik" dedi.

Halktan gelen yoğun talep üzerine de 1923 yılında adı değiştirilen Savurkapı Mahallesi'nin adını da halkın kullandığı ve bildiği Arapça ismiyle Babussor Mahallesi olarak değiştirdiklerini söyleyen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu; "Belediye meclisimizin aldığı kararla Savurkapı Mahallesi'nin adını eski adı olan Babussor ile değiştirdik. Yönetim anlayışımızda her mahallenin her sokağın orjinal adıyla, halkın bildiği ve kullandığı adla yaşatılması vardır. Hatırlanacağı üzere 2009 yılında yaptığımız referandumla Evren olan bir mahallemizin ismini Kotek olarak değiştirmiştik. Hem halkımızın kullandığı hem resmiyette kullanılan isimlerde bir bütünlük sağlandı. Bu isimler halkımıza hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA