Eceabat'ta 'Buğday Tarımının Sorunu ve Çözüm Yolları' Konuşuldu

Eceabat ilçesinde, "buğday tarımının sorunları ve çözüm yolları" konulu toplantı düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi'ndeki toplantıda konuşan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Akkuş, geçen yıl Çanakkale'de 824 bin 100 dekar ekili buğday alanı olduğunu ve buralarda 326 bin 9 ton buğday elde edildiğini söyledi.

Bunun il ekonomisine 205 milyon 952 bin 675 liralık katkı sağladığını belirten Akkuş, "Eceabat'ta ise ekili buğday alanlarının toplam 54 bin 500 dekar. 22 bin 779 ton malzeme elde ediliyor. İl ekonomisine katkısı 14 bin 350 bin 770 liradır. İl genelinde toplam buğday üretiminin yüzde 20'sinin Eceabat'tan karşılanıyor" dedi.

Edirne Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Toprak ve Su Kaynakları Bölüm Başkanı Dr. Sami Süzer ise buğday tarımının önemi ve verim hedefleri, Trakya'da buğday tarımında karşılaşılan başlıca sorunlar, Trakya'da uygun kaliteli buğday yetiştirme teknikleri konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıya, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim Şube Müdürü Başak Egesel, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Gölcük, İl Genel Meclisi Üyesi Halil Duymaz, İlçe Ziraat Odası Başkanı İsmet Alçalar ile üreticiler katıldı.

Kaynak: AA