Trabzon'daki Baldız Cinayeti Davası

Trabzon'daki bir yaylada, tabanca ile ateş açtığı baldızını öldürdüğü öne sürülen sanığın yargılanmasına başlandı.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Yusuf Civelek katıldı.

Duruşmada, olayda ölen ve sanığın baldızı olduğu belirtilen Şennur Serdar'ın annesi Ayşe Serdar, amcası Mustafa Serdar ile taraf avukatları da hazır bulundu.
Kimlik tespiti sonrası ifadesi alınan sanık Civelek, Mustafa Serdar'ın yayla evinin önünde gerçekleşen olayın kaza olduğunu savundu. Ölen Şennur Serdar'ın baldızı olduğunu söyleyen Civelek, "Kendisi ya da ailesiyle husumetimiz yoktu. Olay günü ineklerimi ahıra götürmüştüm. Uzun süredir hayvanları rahatsız eden bir köpek vardı. Yine o köpeği görünce ruhsatsız tabancayla köpeğe 4 el ateş ettim. Bu sırada etrafta kimseyi görmedim. Ardından Mustafa'nın evinden bağırtılar geldi. Şennur'u hastaneye kaldırdılar ve başına kurşun isabet ettiğini öğrendim. Daha sonra korkuya kapılarak kaçtım. Serdar'a kesinlikle kasten ateş etmedim" dedi.

Müşteki Ayşe Serdar ise sanığın savunmasının gerçeği yansıtmadığını söyleyerek, "Sanık yayla evinin önünden nişan alarak kardeşim Mustafa Serdar'ın evine doğru, kızım Şennur'un eve girdiğini görerek ateş etmiştir. Şikayetçiyim" diye konuştu.

Mustafa Serdar da olayı görmediğini ancak sanıktan şikayetçi olduğunu belirtti.

Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.
Düzköy ilçesi Çayırbağı Beldesi'ndeki Honefter Yaylası'nda Mustafa Serdar'ın evinin önünde, 27 Haziran 2013 tarihinde yaşanan olayda, nereden geldiği tespit edilemeyen bir kurşunun isabet ettiği Mustafa Serdar'ın yeğeni Şennur Serdar (19) kaldırıldığı hastanede ölmüştü.
Olay sonrası jandarmanın yakaladığı Yusuf Civelek (26), çıkarıldığı mahkemece cinayet suçlamasıyla tutuklanmıştı.
Kaynak: AA