Toroslar Kara Hasret

Türkiye genelinde olduğu gibi Karaman’ın Torosların zirvesinde bulunan Sarıveliler ilçesinde de yazdan kalma günler yaşanıyor.

Toroslar Kara Hasret

Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur, Toros Dağlarının zirvesinde bulunan ilçelerinin hiçbir zaman böyle yağışsız bir kış mevsimi geçirmediğini söyledi.

Yoğun kar yağışı ve tipinin yaşandığı ocak aylarında ilçenin Karaman ve Konya’ya giden yolların sık sık ulaşıma kapandığını anlatan Samur, "Bu yıl tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Torosların zirvesine de şu zamana kadar yok denecek kadar kar düştü. Bölgedeki barajları besleyen kanallarda yağış olmadığı için su yok. Bin 850 rakımda bulunan Belpınarı mevkiinde ise 2 santim bir kar var. Bu ayda şu an orada 3 metreye yakın kar olması gerekiyordu" dedi.

Hava sıcaklığının yüksek olması nedeniyle ilçede bazı vatandaşların kısa kollu gömlekle gezdiğini de belirten Samur, "İnşallah bu durum böyle gitmez. Eğer şubat ayında da kar yağışı istenilen seviyede olmaz ise geçimini sebze ve meyvecilikten sağlayan vatandaşlarımızı kötü günler bekliyor" diye konuştu.

Geçen yıl ile bu yılın ocak ayında Sarıveliler'e yağan kar arasındaki fark ise fotoğraf karelerinde belirgin bir şekilde görülüyor

Kaynak: İHA