Tnb Kep'in İlk Bayisi Gaziantep'te Açıldı

Türkiye Noterler Birliği (TNB) Vakfı tarafından Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) hizmeti vermek üzere kurulan TNB KEP'in ilk bayisi Gaziantep'te açıldı.

TNB KEP Kurumsal ve Kanal Satış Direktörü Duygu Yantaç, bayi açılışı nedeniyle düzenlenen törende, iki yıl önce TNB Vakfının şirketi olarak faaliyete başlayan TNB KEP'in Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan (BTK) lisans alan ilk özel kayıtlı e-posta hizmet sağlayıcısı olduğunu söyledi.

Kamu ve kurumsal projelerdeki başarıların KEP'in Türkiye'de insanların hayatını değiştireceğini gösterdiğini vurgulayan Yantaç, şöyle konuştu:
"Biz de tüm Türkiye'ye yayılma ve herkesin hayatında kolaylık sağlamak üzere bayilikler vermeye başladık. İlk bayiliğimizi Gaziantep'te veriyoruz. Bu yıl sonunda Türkiye genelinde her ilde bir bayimiz olacak şekilde yaygınlaşmayı planlıyoruz. Ayrıca TNB Vakfı'nın şirketi olarak bin 700 noktada yaygın olan noterlerimiz de bizler için vazgeçilmez bir başvuru kaynağı noktasıdır. Bayilerimiz ve başvuru noktalarımızı etkin bir şekilde kullanarak Türkiye çapında kayıtlı elektronik postayı yaygınlaştırmak istiyoruz."
- KEP
Dünyanın bir çok gelişmiş ülkesinde uzun yıllardır kullanılan KEP sistemi, Türkiye'de 1 Temmuz 2012'de Türk Ticaret Kanunu ile yürürlüğe girdi. Anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketler için zorunlu hale getirilen KEP, yasal olarak geçerli elektronik yazışma ve bildirim olarak tanımlanıyor.

Kaynak: AA