Ordu’da 'Hayat” İçin Zamanla Yarışıldı

Ordu’da beyin ölümü gerçekleşen 46 yaşındaki Erol Ölmez’in bağışlanan organları 4 kişiye umut olacak.

Ordu’da 'Hayat” İçin Zamanla Yarışıldı

Ordu’nun Gürgentepe ilçesi Işıktepe beldesi Çatalağaç Mahallesi’nde yaşayan 46 yaşındaki Erol Ölmez, baş dönmesi ve bayılma şikayetleri ile Ordu Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Yüksek tansiyon hastası olan Ölmez, tedavi gördüğü hastanede beyin kanaması geçirdi. Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören ölmezin geçtiğimiz gün beyin ölümü gerçekleşti. Aile ise, beyin ölümü gerçekleşen Ölmez’in organlarını bağışlama kararı aldı.

ZAMANLA YARIŞILDI
Ölmez’in kalbi, karaciğer ve böbrekleri aile tarafından bağışlanırken, Ankara’ya gidecek olan kalp için zamanla yarışıldı. Ordu Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen operasyon ile Ölmez’den alınan kalp, hızlı bir şekilde Durugöl tesislerinde hazır bulunan Sahil Güvenliğe ait helikoptere götürüldü. Buradan havalanan helikopter kalbi Samsun-Çarşamba Havalimanı’nda hazır bulunan Jet uçağa götürdü. Çarşamba Havalimanı’ndan kalkan uçak kalbi Ankara’ya ulaştırdı. Ölmez’den alınan böbreğin biri ve Karaciğer’i Trabzon’a, böbreğin diğeri ise Erzurum’da tedavi gören hastalara nakledilmek üzere karayoluyla gönderildi.

EN ZOR KONUŞMAYI OĞLU YAPTI
Erol Ölmez’in oğlu 25 yaşındaki Ferdi Ölmez yaptığı konuşmada, organları alacak ailelerden sadece dua isterken, duygularını şu sözler ile ifade etti: “Babam 4 yıl önce bir felç geçirmişti. Ne kadar hastane gezdirdiysek de sonuçlar aynıydı. Ne olacağı belliydi. Çok genç yaşta kaybettik. Dün sabah beyin ölümü gerçekleşti. Organ bağışı kararını vermek bizim için bayağı zor oldu. Herkesin dediği gibi, parçalanmış halini göz önüne alıyoruz. Ama böyle bir şey yok. Biz bir aile olarak üzüldük ama organları ile 3-5 aileyi sevindirdik diye düşünüyoruz. Dua etmeleri yeterli.”
Ordu Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakil Koordinatörü Pratisyen Tabip Samet Ersoy ise aileye organ bağışında bulunmalarından dolayı teşekkür ederken, “Erol Ölmez adlı hastamız 12 Ocak Pazar günü hastanemize baş dönmesi ve bayılma şikayeti ile başvurmuştu. Hastamız bundan 4 yıl öncede felç geçirme durumu vardı. Hastamız nöroloji servisine yatırıldı. Hastamızın yüksek tansiyon hastalığı da mevcuttu. Hastamız cumartesi akşamı tansiyon yüksekliğine bağlı olarak beyin kanaması geçirdi. Kanaması olunca Beyi ölümü tanısı aldı. Beyin ölümüz tanısı alındıktan sonra hastamızın ailesinin organ bağışına sıcak bakıp bakmadığı konusunda Pazar akşamı aile yakınları ile görüştük. Ferdi beyin Ordu’ya gelmesi beklendi. Bu sabah itibariyle organ bağışına sıcak baktığını ifade ettiler. Ondan sonra organ bağışı ile ilgili yarıştığımız süre başladı.

Sadece arkadaşlar boyun alt tarafındaki organların bağışlanabileceğini beyan ettiler. Karaciğer, kalp ve iki böbreği nakil için hazır durumda bulunmaktadır. Karaciğer ve böbrekler Trabzon’a, kalp Ankara’ya gidecek” şeklinde konuştu.

Erol Ölmez evli ve 3 çocuk babasıydı.
Kaynak: İHA