Vefat Eden İş Adamının İsteği Yerine Getiriliyor

Almanya'da vefat eden Ordulu iş adamı Züver Kaya'nın, vefatından önce okul yapımı için bağışladığı 958 bin 244 avro ile 32 derslikli okul yapımına başlandı.

Vali Kenan Çiftçi ve AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, söz konusu bağışla yapımına başlanan 32 derslikli Ticaret Meslek Lisesi inşaatının temel kazısını inceledi.
Vali Çiftçi, burada gazetecilere yaptığı açıklamada Züver Kaya'yı vefatından kısa süre önce Almanya'da ziyaret ederek, eğitim ve sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere yaptığı bağışın protokolünü imzaladıklarını anımsattı.
Züver'in isteğinin yerine getirildiğini ifade eden Vali Çiftçi, şunları kaydetti:
"Züver Kaya'yı sanıyorum yaklaşık 5-6 ay öncesine kadar kimse tanımıyordu. Bu kardeşimizin Almanya'da yaşadığını ve Mesudiyeli olduğunu da kimse bilmiyordu ama o kardeşimiz bizi Almanya'ya çağırdı ve gittik oraya. Kendisi bize bağışta bulunduğu parayla okul yaptırmak istediğini söyledi.

Daha önce de çok girişimleri olduğu için, 'hakikaten olacak mı bu iş' diye sordu. Biz de olacağını kendisine söyledik. Bugün bütün yasal işlemler tamamlandı ve 32 derslikli okul inşaatının temeli kazılıyor. Artık Züver Kaya kardeşimizin adı burada okuyan öğrencilerimizin ve bizlerin gönlünde daima yaşayacak."
- 20 Haziran'da Almanya'da protokol imzalanmıştı
Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Almanya'da yaşayan hayırsever iş adamı Züver Kaya'nın eğitim ve sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere yapacağı bağışın protokolünü imzalamak üzere 20 Haziran 2013'te Almanya'ya gitmiş, Ordu Ticaret Meslek Lisesi bahçesine yaptırılacak 32 derslikli Ticaret Meslek Lisesi yapımına katkı amacıyla 958 bin 244 avro ve Mesudiye İlçe Hastanesinde kullanılmak şartıyla tam donanımlı 4x4 ambulans alımı için 186 bin lira bağışta bulunan Züver Kaya ile protokol imzalamıştı.
Yaklaşık 50 yıldır Almanya'da yaşayan Ordulu hayırsever Züver Kaya, 23 Temmuz 2013'de Almanya'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA