Sofuoğlu'ndan 2013 Değerlendirmesi

Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, 2013 yılını değerlendirdi.

Sofuoğlu'ndan 2013 Değerlendirmesi

Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, yaptığı yazılı açıklamasında özgürlüklerin, ekonomik ve sosyal kazanımlarla dolu bir yılı geride bıraktıklarını belirterek, "2013 yılında ülkemizin kalkınması ve demokrasisi için birçok önemli proje hayata geçirildi. Askeri darbeler sonrası hayata geçirilen kişisel hak ve özgürlükleri engelleyen vesayetçi uygulamalar olmak üzere yasaklar bir bir ortadan kaldırıldı. Özgürlükler ve demokrasi yolculuğunda atılan adımların hayata geçirilmesinde Memur-Sen önemli bir rol oynadı. Türkiye, 2013 yılının ilk aylarında Memur-Sen tarafından başlatılan "Özgürlük için 10 Milyon İmza Kampanyası' ile tanıştı. Kamuda çalışan kadın memurların başörtüsüyle görev yapmasını engelleyen düzenlemenin ortadan kaldırılması için hayata geçirilen kampanyada 12 milyon 300 bin imza toplandı. Toplanan imzalar hükümete teslim edildi. Hükümetin Ekim ayında açıkladığı 'Demokratikleşme Paketi' ile yıllardır süren anlayışın ve çağ dışı yasağı ve uygulamayı başörtüsü yasağı ortadan kalktı." dedi.

Çözüm Süreci'nin Memur-Sen'in önem verdiği projelerden biri olduğunu kaydeden Sofuoğlu, "Türkiye'nin tüm illerinin gezildiği süreçte Türkiye'de 30 yıldır akıtılan kardeş kanının durdurulması için önemli adımlar atıldı." şeklinde kaydetti.

Toplu Sözleşmeler'e de değinen Sofuoğlu, "11 hizmet kolunda ve genel yetkili Konfederasyon olarak 2 milyon 300 bin civarındaki Kamu Görevlisi'ni yakından ilgilendiren Toplu Sözleşme'de hükümetle masaya oturdu. Kamu görevlilerinin sosyal ve ekonomik haklarının iyileştirmesi için hükümetle zam pazarlığı yapan Memur-Sen, 2002 yılından bu yana ilk kez taban aylığa doğrudan alınan brüt 175 TL, net 123 TL zam aldı. Taban aylık zammıyla birlikte 1 Ocak 2014 yılında emekliye ayrılacak memurlar 5 bin 250 TL daha fazla emekli tazminatı alacak. Ayrıca 4-C'li çalışanlara 493 TL civarında zam ve iyileştirme, Öğretmenlere eğitim-öğretim ödeneği, taban aylık zammı, eğitim-öğretim tazminatı ve öğretim yılına hazırlık ödeneğine zam ve artış elde etti. Memur-Sen'in kamu görevlileri için elde ettiği sosyal ve ekonomik kazanımlar Toplu Sözleşmeyle sınırlı kalmadı. Kamu görevlileri için kazanım elde etmeyi yıl boyu sürdüren Memur-Sen, Kamu Personel Danışma Kurulu başta olmak üzere bir çok platformda kazanımlar elde etme mücadelesini sürdürüyor." diye konuştu.

Mısır, Irak, Filistin ve Suriye'de yaşanan siyasal sorunlara da değinen Sofuoğlu, Memur-Sen olarak demokrasiden ve insan haklarından yana bir tutum sergilediklerini dile getirdi.
Kaynak: İHA