Pervez Müşerref Hastaneye Kaldırıldı

Pakistan eski Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref, vatana ihanet suçlamasıyla yargılandığı mahkemeye giderken, geçirdiği rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Pervez Müşerref Hastaneye Kaldırıldı
Müşerref’in daha önceki duruşmaları, evinin yakınlarında bomba ve silah bulunması dolayısıyla güvenlik gerekçesiyle ertelenmişti.

Mahkemeye giderken rahatsızlanan Pervez Müşerref askeri bir hastaneye kaldırıldı. Müşerref’in avukatı Enver Mansur ise, gece boyunca evinin dışında gürültü yapıldığını, bu yüzden uykusuz kaldığını gerekçe göstererek mahkeme salonunu terk etti. Müşerref’in diğer avukatı Şerifuttin Pirzada ise davayı yürüten başsavcı Ekrem Şeyh’in kendisini tehdit ettiğini öne sürdü.

Tehditlere maruz kaldığı bildirilen Pervez Müşerref’in mahkemeye getirilmesi için yoğun güvenlik önlemleri alınmıştı. Müşerref’in konutu ve mahkeme arasındaki yolda 1,000 polis memuru ve jammer araçları ile güvenlik önlemleri alındı. Avukatlar, eski cumhurbaşkanının güvenliğine yönelik tehditler yüzünden davadan muaf tutulmasını talep etmişti.

Müşerref, 2007 yılında olağanüstü hal ilanı ve Pakistan Yüksek Mahkemesi yargıçlarının tutuklanmasını emrettiği gerekçesiyle vatana ihanet suçuyla yargılanıyor.
Kaynak: İHA