Çankırı'da Kaçakçılara Göz Açtırılmadı

Çankırı'da geçen yıl yapılan operasyon ve kontrollerde, 1 milyon 579 bin 930 paket gümrük kaçağı sigara, 74 kilo 500 gram esrar ve 25 kilogram eroin ele geçirildi.

AA muhabirinin Çankırı Emniyet Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, İran'dan başlayıp Avrupa'ya uzanan E-80 karayolunun Çankırı bölümünde yapılan operasyon ve uygulamalarda, çok sayıda kaçak mal ve uyuşturucuya el konuldu.
Geçen yıl ağırlıklı olarak Ilgaz ilçesi Dörtyol mevkisi ve Kurşunlu ilçesi yakınlarında yapılan denetimlerde, 1 milyon 579 bin 930 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. En fazla sigara ele geçirilen 3 operasyon ağustos, kasım ve aralık aylarında yapıldı.
Kentte 74 kilo 500 gram esrar, 25 kilogram eroin ele geçiren güvenlik güçleri, yurda kaçak sokulmuş bin 111 cep telefonunun yanı sıra 42 bin kol saatine de el koydu.
Operasyonlarda kaçak sigaraların, saman balyalarının içerisine, otomobiller ve kamyonlara yapılan özel bölmelere saklandığı, uyuşturucu maddeleri ise şehirlerarası otobüslerde yolculuk yapan kimi vatandaşların beline sardığı, otomobillerin koltuk içlerine ve lastiklerinin içerisine gizlendiği tespit edildi.
Kaynak: AA