Beyağaç İlçe Merkezindeki 5 Birahane Mühürlendi

Beyağaç ilçesinde, işletme sahiplerinin belediye meclisinin aldığı karar doğrultusunda yeni yerine taşımadığı 5 birahane, belirlenen sürenin dolmasıyla mühürlendi.

Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, AA muhabirine açıklamasında, şehir içindeki alkollü dinlenme ve eğlence yerlerinin şehir dışına taşınması için 2010'da 7 mahalle muhtarının, 2011'de de 16 esnafın kaymakamlığa dilekçe verdiğini söyledi.

Alkollü eğlence yerlerinin her birinde, servisçi, temizlikçi gibi çeşitli maksatlarla 10 kadar kadın çalıştırılabildiğini belirten Akçay, şunları kaydetti:
"Burada çalışan kadınların toplumun ahlakını ve huzurunu bozduğu gerekçesiyle 2012 yılında 96 kadın, birahanelerin verdiği rahatsızlık dolayısıyla kaymakamlığa dilekçe yazıyor. Kaymakamlık, konuyu belediyeye aktardı. 2012 yılının nisan ayında belediye meclisinin aldığı kararla, şehir içindeki birahanelerin 1 Mayıs 2013'e kadar şehir merkezine 1 kilometre uzaklıkta, Tavas Caddesi'nde oluşturulacak içkili yer bölgesine taşınması istendi. Daha sonra burasının tarıma elverişli bölge olduğu gerekçesiyle vatandaşların başvurusu üzerine Kale Caddesi'nde belirlenecek yere taşınmasına ve verilen sürenin de 31 Aralık 2013'e uzatılmasına karar verildi.

Yılbaşında buraların çalışma yoğunluğunu düşünerek kararı bugün uyguladık."
Akçay, işletmelerin içkili yer bölgesine taşınarak faaliyetlerine devam edebileceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA