Öğretmenlere Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Eğitimi

Adapazarı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Doğu Marmara Kalkınma Ajansının (MARKA) Teknik Destek Programı kapsamında 60 öğretmene dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu eğitimi verildi.

Mustafa Kemal Atatürk Ortaokulunda iki grupta düzenlenen seminerde eğitim veren Yrd. Doç. Dr. Ziya Doğan, dikkat eksikliğinin tanımı, teşhisi ve alınabilecek önlemleri anlattı.
Doğan, dikkat eksikliği konusunda ailelere de tavsiyede bulunarak, "0-6 yaş grubu her 100 çocuktan en az 2'si dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğuyla karşı karşıyadır. Bu oran gün geçtikçe artmaktadır. 'Dikkat eksikliği' diye bilinen, uzun süreli odaklanamama problemi, özellikle kreş, anaokulu ve ilköğretim dönemlerinde oldukça sık karşılaşılan bir problemdir. Çözümü olan bu problemin tek dezavantajı erken dönemde tespit edilememesidir. Bu tür rahatsızlığı bulunan çocukların eğitimlerinde öğretmenlerin ailelerle koordineli yapabilecekleri çalışmalar çok önemli görülüyor" ifadesini kullandı.
Adapazarı Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli ise "Değişen ve gelişen dünyada bilgiye ulaşmanın kolaylaştığı bir toplumda bilgiden uzak yaşamayan, kişisel gelişimlerini her noktada üst seviyelere taşıyan öğrencilerin, öğretmenlerin çoğalmasını istiyoruz. Bu noktada kurum olarak özellikle öğretmenlerimizin birebir sorunlarına çözüm olacak projeler geliştiriyoruz. Bu tür etkili eğitimlerimiz daha geniş kitlelere yayılarak devam edecektir" diye konuştu.

Kaynak: AA