60 Öğretmen Dehb Eğitimi Aldı

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) ile ilgili Sakarya genelinde 60 öğretmene eğitim verildi.

60 Öğretmen Dehb Eğitimi Aldı
Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında düzenlenen seminer iki grupta Adapazarı Mustafa Kemal Atatürk Ortaokulu’nda yapıldı.
Hafta sonu yapılan eğitimlere öğretmenlerin büyük bir istekle katıldığı gözlenirken, eğitimleri veren Psikolog Yrd. Doç. Dr. Ziya Doğan, dikkat eksikliğinin tanımı, teşhisi, sonrasında yapılabilecek sınıf yapısına uygun etkinlikler ve aileye tavsiye edilebilecek hususlar konularında bilgiler aktardı. Seminerler sonunda öğretmenlere belgelerini, eğitimleri veren Uzman Psikolog Yrd. Doç. Dr. Ziya Doğan’a da hediyesini takdim eden İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sedat Aydın, “Eğitimler 2 grup halinde toplam 60 öğretmene verildi.

Tamamen gönüllü olarak bu eğitime kayıt yaptıran değerli öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz. Başvuranların çok fazla olması gerçekten bu eğitimin ne kadar önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini de göstermiş oldu. Ziya Doğan hocamızın etkili sunumu ve iletişiminin güçlü olması eğitimi daha da verimli hale getirdi. Ona da ayrıca çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Adapazarı Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli de düzenlenen eğitimler hakkında yaptığı açıklamada, “Değişen ve gelişen dünyada bilgiye ulaşmanın kolaylaştığı bir toplumda bilgiden uzak yaşamayan, kişisel gelişimlerini her noktada üst seviyelere taşıyan öğrencilerin, öğretmenlerin çoğalmasını istiyoruz. Bu noktada kurum olarak özellikle öğretmenlerimizin birebir sorunlarına çözüm olacak projeler geliştiriyoruz. Bu tür etkili eğitimlerimiz daha geniş kitlelere yayılarak devam edecektir” dedi.

EĞİTİM SONRASINDA NELER OLACAK?
Eğitime katılan öğretmenler kendi aralarında kurdukları bilgi ağı ile eğitimlerde elde ettikleri kazanımları diğer meslektaşlarıyla seminer dönemlerinde, zümre toplantılarında ve internet ortamında paylaşma imkânı bulacaklar.

DEHB NEDİR, NEDEN DEHB EĞİTİMİ?
TÜİK Sağlık Araştırmaları 2010 verilerine göre 0-6 yaş grubu her 100 çocuktan yaklaşık olarak en az 2'si dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu ile karşı karşıya. Bu oran gün geçtikçe artıyor. Dikkat eksikliği diye bilinen, uzun süreli odaklanamama problemi, özellikle kreş, anaokulu ve ilköğretim dönemlerinde oldukça sık karşılaşılan bir problem. Çözümü olan bu problemin tek dezavantajı erken dönemde tespit edilememesi. Bu tür rahatsızlığı bulunan çocukların eğitimlerinde öğretmenlerin ailelerle birlikte koordineli olarak yapabilecekleri çalışmalar çok önemli görülüyor.
Kaynak: İHA