Uşak’ta Bölük Komutanı Şehit Oldu

Uşak'ta, yoldan çıkarak şarampole yuvarlanan akaryakıt tankerin çevresinde güvenlik önlemi almaya çalışan Uşak Sivaslı İlçe Jandarma Bölük Komutanı Kıdemli Başçavuş Hüseyin Burhan, kaza yerinden geçen ayrı bir kamyonetin üzerine devrilmesi sonucu şehit düştü.


Edinilen bilgiye göre, ilk olarak akşam saatlerinde Sivaslı’dan Uşak istikametine gelen Mustafa Erdem (47) idaresindeki 64 K 5777 plakalı boş yakıt tankeri yağıştan dolayı kayganlaşan yoldan çıkaran şarampole yuvarlandı. Meydana gelen bu kazada tanker sürücüsü hafif şekilde yaralandı. Sivaslı İlçe Jandarma Bölük Komutanı Kıdemli Başçavuş Hüseyin Burhan (43) ve yanındaki Jandarma ekipleri ile kazayla ilgili olarak incelemelerde bulunmak üzere olay yerine geldi. Kaza yerinde güvenlik önlemleri aldıkları esnada, Cihat Kaya idaresindeki 64 LF 702 plakalı ticari kamyonet aynı mevkide kontrolden çıkarak Sivaslı İlçe Jandarma Bölük Komutanı Kıdemli Başçavuş Hüseyin Burhan’ın üzerine devrildi. Kıdemli Başçavuş Burhan, olay yerinde şehit oldu. Jandarma er Baran Örenç ise yaralı olarak Uşak Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Kazaya karışan her iki araç sürücüsü de yaralı olarak hastaneye sevk edildiler.

Görev başında şehit düşen Sivaslı İlçe Jandarma Bölük Komutanı Kıdemli Başçavuş Hüseyin Burhan'ın 2 çocuk babası olduğu ve yaklaşık 6 ay önce Uşak’ta göreve başladığı öğrenildi.

Kaza sonrası İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak ve Sivaslı Kaymakamı Serkan Keçeli, kazanın ardından olay yerinde incelemelerde bulundular.

Konuyla ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlatıldı.
Kaynak: İHA