Trabzon Valisi Öz, Çarşıbaşı İlçesini Ziyaret Etti

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Çarşıbaşı ilçesini ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundu.

Çarşıbaşı Kaymakamı Halil Avşar'dan bilgi alan Vali Öz, Çarşıbaşı ilçesinin bölgede özellikle su ürünleri ve balıkçılık konusunda hem Trabzon'un hem de Doğu Karadeniz'in önemli bir merkezi olduğunu söyledi.

Öz, ilçenin işleme ve tesis açısından iyi bir konumda olduğunu belirterek, "Tarım ve hayvancılık konusunda da belli bir potansiyele sahip. Asayiş konusunda da huzurlu ve güvenli bir ilçemiz. Eğitim alanında da belli standartların üzerine çıkmış olan ilçemizin yol standartları da iyi durumdadır" dedi.

Çarşıbaşı'nın ekonomiye ve piyasaya entegre olmuş bir ilçe olduğunu ifade eden Öz, şunları kaydetti:
"Önümüzdeki süreçte tarım, kırsal kalkınma, balıkçılık ve su ürünleri alanında hizmetlerini tamamlayarak kamu hizmetleriyle beraber huzurlu bir şehir olarak yaşanır. Karadeniz bölgesi olduğu gibi kırsalında göçten dolayı üretim azalmış. Biz kırsalda kalan nüfusumuzun daha çok üretim yapabilmesi için çalışmalar yapacağız."
Öz, altyapı ve kırsal altyapı açısından sorunların önemli oranda çözüldüğünü vurgulayarak, "Hepsini çözmek tabii uzun bir zaman alır. Dağınık bir yapı var. Üretim ve istihdam konusunda yapılması gerekenler var. Bütün bunları hep beraber yapacağız" dedi.

Konuşmaların ardından Öz, Çarşıbaşı Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz'dan ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Ziyaretin anısına Yılmaz, Vali Öz'e keşan hediye etti. Öz, daha sonra ilçedeki vatandaşla bir araya gelerek sorun ve isteklerini dinledi.
Kaynak: AA