İğdır'da 'Karakoyunlu'nun Çınarları Projesi'

Karakoyunlu'da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan "Karakoyunlu'nun Çınarları" adlı projenin kabul edildiği bildirildi.

Karakoyunlu Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, yaptığı yazılı açıklamada, Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü Proje Değerlendirme ve İzleme Dairesi Başkanlığı'na sundukları projenin kabul ediğini belirtti.

Projeyi ilçe merkezi ve köylerinde yaşayan 60 yaş ve üzeri olan hastalık veya ekonomik sıkıntıları nedeniyle yaşamını devam ettirmekte zorlananlara yönelik hazırlandığını anlatan Ersöz, açıklamasında şu ifadeler yer verdi:
"Yaşlı nüfusun hızla artmasıyla uzun yaşamın getirdiği yalnızlık, yoksulluk, kronik hastalıklar, bakım ve destek gereksinimi, yaşlı sorunları ve yaşlılık hizmetlerinin tüm yönleriyle yeniden ele alınmasını gündeme getirmiştir. Proje kapsamında görevlendirilecek olan Karakoyunlu Sağlık Grup Başkanlığından bir hekim, sağlık memuru, hemşire ve vakıf personeli tarafından yapılacaktır. Yine proje kapsamında bakım görevlisi olarak çalışacak 4 kişi istihdam edilecektir. Bakım görevlisi olarak çalışan 4 kişi, hazırlanan plan doğrultusunda yaşlıların ihtiyaçlarını karşılamaktan sorumlu olacaklardır. Ayrıca istihdam edilecek kişiler yaşlı bakım hizmetleri alanında sertifika sahibi olacaklardır. Projeye güç ve destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkürü bir borç bilir bu tür projelerin artarak devam etmesini temenni ederim."
Kaynak: AA