Eski Manken Aslı Baş'ın Ölümüyle İlgili Dava

Eski manken Aslı Baş'ın ölümüyle ilgili davada tutuksuz yargılanan sanıklardan Ahmet Bayer, tutuklu yargılanan oğlu Hakan Bayer'in serbest bırakılmasıyla ilgili kararın kendilerine sürpriz olduğunu belirtti.

Bayer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Baş'ın ölümüyle ilgili görülen davada tutuklu olarak yargılanan oğlu Hakan Bayer'in adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını hatırlatarak, tahliyenin kendileri için sürpriz olduğunu, duruşma günü tahliye beklediklerini söyledi.

Mahkeme heyetinin tahliye kararını adli tıptan gelen sonuca göre verdiğini ifade eden Bayer, "Bütün delillerin toplanmış olması, Hakan'ı suçlayacak hiçbir suç unsurunun bulunmamasından ötürü kendi iç oturumlarında tahliye kararı vermişler. Bize de çok güzel ve büyük bir sürpriz oldu. Çünkü oğlumuz neredeyse 1,5 senedir hapis yatıyordu" dedi.

Davaya ilişkin süreçte hukuk ihlalleri olduğunu öne süren Bayer, bilirkişi terörizmi yaşadıklarını iddia etti. Oğlunun suçsuz yere cezaevinde yattığını savunan Bayer, bunun vebalinin ödenemeyeceğini ifade etti.

Kendisinin ve iki oğlunun tutuksuz yargılanmaya devam ettiklerini, yurt dışı yasağının bulunduğunu anlatan Bayer, "Gerçeğin ortaya çıkmasını Aslı Baş'ın ailesinden çok biz istiyoruz. Her şey araştırılsın, ortada hiçbir soru işareti kalamasın ki bize 1,5 senedir isnat edilen suçtan tamamen kurtulalım" diye konuştu.

Baş'ın neden intihar etmiş olabileceğiyle ilgili ise bir fikrinin olmadığını dile getiren Bayer, "Aslı'ya ilişkimizin yürümeyeceğini söyledim, o da beni korkutmak için atlama teşebbüsünde bulunmuş olabilir" ifadesini kullandı.
Hakan Bayer'in annesi Gamze Bayer de oğlunun bozulan psikolojisini düzeltmek için çalışacaklarını bildirdi.
- Olay
Miss Model of Turkey Yarışması'nda 2003 yılı Türkiye Mankenler Kraliçesi seçilen Aslı Baş, 21 Temmuz 2010'da Bodrum'un Yalıkavak beldesinde kaldığı otelin üçüncü katından düşerek ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.
Baş'ın ölümüyle ilgili gözaltına alınan iş adamı Ahmet Bayer'in oğulları Hakan ve Volkan Bayer, 30 Ağustos 2012'de sevk edildikleri mahkemece tutuklanmış, daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Aslı Baş'ın ölümüyle ilgili yalan beyan verdiği iddia edilen Ahmet Bayer ve oğulları ile çalışanları Murat Umirov hakkında da dava açılmıştı.
Kaynak: AA