Ceyhan Ak Parti Belediye Başkan Adayları Alemdar Öztürk’ü Protesto Etti

Akşam 23.00’da 16 aday adayı bir araya gelerek ortak karar aldıklarını, seçilen aday Alemdar Öztürk’ü istemediklerini, Pazartesi veya Salı gününe kadar değiştirilmez ise aralarında ortak bir karar alarak gerekenin yapacağını belirttiler.


Tepki gösteren aday adaylarının ortak sözcüsü olarak konuşma yapan Burhan Onuk “belediye başkan adayı olarak atanan Alemdar Öztürk’ü tüm aday adayları ve parti tabanı olarak içimize sindiremiyoruz. Bu akşam toplanarak aramızda durum değerlendirmesi yaptık. Aramızda olmayan arkadaşlarımız il dışında oldukları için katılamadılar. Ama vekil gönderdikleri arkadaşlarımız aramızdalar. 21 aday adayı arkadaşımızla aramızda durum değerlendirmesi yaptık, bu akşam çok net kararımızı açıklamayacağız. Pazartesi en geç Salı gününe kadar Ak Parti Ceyhan Belediye Başkan Adayı olarak belirtilen Alemdar Öztürk’ün değiştirilmediği takdirde açık tavrımızı net bir şekilde ortaya koyacağız. Tüm Ceyhanlı hemşehrilerimiz de bunu görecekler. 21 aday adayı arkadaşımızdan hangisi gösterilirse arkasında duracağımızı beyan etmek istiyorum. Kararımız nettir, aday adaylarımızın arkasında binlerce hemşehrimizi oluşan bu durum karşısında inanın ki, evlerinde zor tutuyoruz. Bu tavrımızdan, dik duruşumuzdan tüm Ceyhanlı hemşehrilerimiz kazançlı çıkacaktır. Kıymetli Ceyhan basınına gecenin bu vakti bu olaya tanıklık, şahitlik ve haber yaptıkları için teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Ak parti ilçe yönetiminden olayın açıklandığı saatlerden hemen sonra 2 istifa haberi ulaştı. İbrahim Uçaroğlu ve Ahmet Eker İlçe Başkanı Süleyman Ulu’ya istifa dilekçelerini verdiklerini bildirdiler.
Kaynak: İHA