Ak Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun’a Hayırlı Olsun Ziyaretleri

AK Parti Bursa teşkilatlarının eski ve yeni başkanları buluştu.

Ak Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun’a Hayırlı Olsun Ziyaretleri
Sedat Yalçın ve Cemalettin Torun, il başkanlığı makamında bir araya geldi. Yalçın, Torun’a yeni görevinde başarı dilerken, Torun, kısa zaman sonra ilçe belediye başkanlarının açıklanacağını belirterek, “Aday olamayacak arkadaşlarımızın partiye küsmeyip tüm çalışmalara destek vereceklerine inancım tamdır” dedi.

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, göreve atanmasının ardından yoğun biçimde ziyaretçi ağırlıyor. Torun’un son konukları arasında eski İl Başkanı Sedat Yalçın da vardı. İl başkanlığı makamındaki halef-selef buluşmasında keyifli dakikalar yaşandı. Ziyaret sırasında eski İl Başkanı Sedat Yalçın’a halen görevini sürdüren İl Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Abdullah Duman’ın yanı sıra, eski il yönetim kurulu üyeleri Ali Yılmaz, Ali Özkan, Embiya Akkuş, Asım Amil, Recep İyigün ve İbrahim Okur ile Harmancık İlçe Başkanı Ahmet Güneş de eşlik etti.

"17 ARALIK OPERASYONU SÜRECİ UZATTI"
Ziyaret sırasında değerlendirmede bulunan Sedat Yalçın, kendisinin istifa etmesinin ardından ortaya çıkan il başkanlığı belirleme sürecinin uzamasını 17 Aralık’ta yapılan operasyona bağladı. Yalçın, AK Parti’de görev değişikliğinin bir bayrak yarışı olduğuna vurgu yaparak İl Başkanı Cemalettin Torun’a başarı diledi ve her parti üyesi gibi her konuda yardıma hazır olduğunu dile getirdi.

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun da, Sedat Yalçın’ın da önceki il başkanları gibi partinin Bursa teşkilatlarının kurulduğu tarihten bu yana yükselen başarısına çok önemli katkılar yaptığını hatırlatarak, kendisine teşekkür etti.

İl başkanı belirleme sürecinin uzamasının hükümete yönelik ‘darbe girişimi’ niteliğindeki 17 Aralık operasyonu olduğu görüşüne katıldığını belirten Cemalettin Torun, “Bu süreç tabii ki nihayete erecek ve seçilmiş hükümeti hedef alan her hareket bertaraf edilecek. Bizim göreve erken ya da geç gelmemizin bir önemi yok. Teşkilatımız her seçime her kadrosuyla hazır durumda. Şimdi görevlendirme yapıldı. En kısa sürede tüm Bursa’yı kucaklayan bir yönetim oluşturup, zaten her an hazır durumda olduğumuz seçim çalışmalarımıza yoğunlaşacağız” diye konuştu.

“İNANIYORUM Kİ ADAY OLAMAYANLAR ÇALIŞMALARA DESTEK VERECEK”
Kısa bir süre içerisinde ilçe belediye başkan adaylarının da açıklanacağını bildiren Torun, bu noktada, aday olamayacak isimlerin partiye küsmeyip, tüm çalışmalara destek vereceklerine yönelik inancının tam olduğunu dile getirdi.

Torun, “Partimizde küskünlük yok, olacağını da sanmam. Aslolan partimizin başarısıdır. Kişiler üzerinden değil, milletimizin bütünü için siyaset yapıyoruz. Bu bir inanç ve Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi ‘istiklal mücadelesi’dir. Biz bu mücadeleden 31 Mart sabahı tüm belediyelere AK Parti bayrağını dikerek çıkacağımıza inanıyoruz” dedi.

Bu arada AK Parti Bursa İl Başkanlığı’na Cemalettin Torun’un atanmasının ardından dün AK Parti İl Merkezi yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı.

Torun’u, K Parti Bursa Milletvekilleri Önder Matlı ve İsmail Aydın ile AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Alparslan Yıldız ve ilçe yönetimi, Ahmet Tilci başkanlığındaki İnsan Hak ve Özgürlükler İçin Eğitim Yardımlaşma Dayanışma Derneği yönetimi, Erol Beker başkanlığındaki Bursa Samsunlular Dernekleri Federasyonu (SAMDEF) yönetiminin ve çok sayıda parti üyesi ve vatandaş da ziyaret ederek, yeni görevinde başarı diledi.
Kaynak: İHA