Ak Parti Kastamonu İl Başkanı Av. Metin Çelik;

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Av. Metin Çelik, Kastamonu Belediyesinin Kastamonu’nun sorunlarına öncülük edemediğini söyledi.


Çelik, Şerife Bacı Öğretmenevinde partisinin merkez ve köy muhtarıyla birlikte düzenlediği kahvaltılı toplantıya katıldı.

Burada konuşan Av. Metin Çelik, 2005 yılından itibaren KÖYDES aracılığıyla köylere büyük hizmetler yaptıklarını belirterek, “KÖYDES’in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ortaya konulduğunu ve sırf köylerin yol ve su alt yapısı başta olmak üzere kısmen de kanalizasyon alt yapısı da dahil köylere hizmet etmenin bir aracı oldu” dedi.

Son 10 yılda yaklaşık 300 milyon liralık sadece köylere yatırım yaptıklarını açıklayan Çelik, “Sadece bu yıl Cumhuriyet tarihinde 2013 yılına kadar yapılan köy yolu ağı asfalt bazında bin 500 kilometreydi. Yüzde 50’den fazlası bizim dönemimizde yapıldı. Biz, bu sene sadece 90 yılda yapılanın 3/1’ini bu yıl içerisinde yaptık. Bununda yaklaşık 3/1’ini de merkezde yaptık. Yani yaklaşık merkez ilçemizde 10-12 milyon civarında bir hizmeti köylerimize kazandırdık” diye konuştu.

KÖYLERİMİZİN PROBLEMLERİNİ EN KISA SÜREDE ÇÖZECEĞİZ
Köylere yapılan yatırımları 2014 yılında da hedeflediklerini belirten Metin Çelik, sular ile ilgili kısmi problemlerin olduğunu, bunları yakın bir zamanda çözmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kastamonu’da hangi köylerde ne tür sıkıntıların olduğunu çok iyi bildiklerini açıklayan Av. Metin Çelim, şunları kaydetti: “Bakanımızla ve Başbakanımızla ek kaynak konusunda görüştük. Onlarda yardımcı oldular ve en son 7-8 milyon liralık bir kaynak daha ilimize kazandırıldı. Bunu 2014’ün de gelecek parası ile bir araya getirip köylerimizin sıkıntılarını gidermeye çalışacağız. Bu süreç içerisinde muhtarlarımızda bir sıkıntı içerisinde oluyorlar. Seçim dönemidir ve herkes köyüne bir şey kazandırma hevesinde oluyor. Bu da doğal bir şeydir. Herkes köyüne hizmet etmek ister. Köyleri için bir şeyler almak ister. Kastamonu’nun problemlerini en kısa süre içerisinde çözüme kavuşturmak amacındayız”
NE ZAMAN DÜNYAYA HÜKMETMEK İSTEDİK ÜLKEMİZİ BAŞKA İŞLERLE MEŞGUL ETMEYE ÇALIŞIYORLAR
Türkiye’de 2013 yılında büyük dev adımların atıldığına dikkat çeken Çelik, “Yaklaşık 100 milyar dolarlık büyük yatırımları gerçekleştirdi. 2013’ün Mayıs ayında Türkiye’nin IMF’ye olan borcu bitti. Artık kimseye bir gebeliğimiz yok. Hatta 5 milyar dolar civarında bir parayı IMF’ye vermeyi taahhüt etmiş bir Türkiye var. Yine 2013 yılının Mayıs ayında dünyanın en büyük ikinci havalimanının ihalesini yaptık. Yine Kanal İstanbul ve 3. köprü gibi gelişmeler Türkiye’nin önünü ve ufkunu açacak büyük işler. Türkiye’nin bu işler için 100 miyar dolarlık yatırımları yaptığı bir ayda ülkemiz maalesef karşısında çok büyük bir karışıklık ortamı yaratan, yaratmaya çalışan bir kesimle karşı karşıya kaldı. Biz buna geziciler diyoruz. 10 tane ağacın bir yerden bir yere alınmasını bahane ederek büyük şehirlerimizde hatta diğer illerimizde olan biteni hep beraber gördük. Kastamonu’yu ayrı tutuyorum. Kastamonu hiçbir zaman bu noktada yanlış işler içerisine girmedi. İnsanları yollardan geçirtmediler. Barikatlar kurdular. Polise yapmadığını bırakmadılar. En sonunda başbakan yardımcımız bunları çağırdı. Bir masa etrafında toplandılar ve bu insanlara ne istedikleri soruldu. bu insanlar Kanal İstanbul’u yapmayacaksınız, dünyanın en büyük ikinci havalimanını yapmayacaksınız, 3. Köprüyü yapmayacaksınız dediler. Siz 10 tane ağacın bir yerden bir yere alınması için bunu yapmadınız mı? Türkiye’nin önündeki bu büyük hedeflerle niye uğraşıyorsunuz? Demek ki sizin amacınız buydu ve Türkiye’de kaos ortamı oluşturmak, dünyaya karşı Türkiye’yi zor durumda bırakmak. Ondan sonrada bu büyük yatırımların önünü kesmekti. O günkü hedefler bugün değişik versiyonlarla önümüze getiriliyor. Son bir ayda Türkiye’de birçok belediye, kişi ve kurum hakkında değişik iddialar var. İddialar zaman zaman davalara dönüşebiliyor. Biz bunları Kastamonu’da da yaşadık ama olayın arka penceresini iyi değerlendirmek lazım. Seçime 3 ay kala ortaya konulan büyük bir olay var. Mesele yolsuzluk meselesi ise birlikte bu işin arkasında dururuz ve ortaya çıkması için her türlü mücadeleyi veririz. Ancak birbiriyle alakası olmayan dosyaları bir araya getireceksiniz ve bir sabah operasyon yapacaksınız. Olayları Türk milleti çok iyi değerlendirecektir. Bugün hakkında 300 yıla varan cezalarla davalar açılmış. Hakkında henüz mahkeme kararı verilmediği için suçlu damgasını vuramayız. Karar kesinleşmediği sürece herkes masumdur. 150 milyar doların ülke içerisinde kalması faiz lobisini harekete geçirdi. Maalesef Türkiye’de insanlar kullanılmaya çalışılıyor. Osmanlıdan günümüze bu iş böyle gidiyor. Osmanlıdan günümüze bizi parçalayıp güçsüz bırakmak istediler. Ne zaman dünyaya hükmetmek için başımızı kaldırsak ülkenin başını farklı olaylarla meşgul etmeye çalışıyorlar. Türkiye, 30 Mart’ta olan bitenlere en güzel cevabı verecektir. İnanıyorum ki Kastamonu da verecektir”
BELEDİYE, KASTAMONU’YA ÖNCÜLÜK EDEMEDİ
Kastamonu Belediyesinin bugüne kadar Kastamonu’nun başlıca sorunlarına öncülük edemediğini belirten Çelik, “Biz yerel seçimlerde il merkezinde başarılı olamadık. Genelde ise 15 ilçe belediyesi bizim elimizde. İlçelerde yaşanan gelişmeleri gidenler görmüştür. Tosya’da ve Seydiler’de organize sanayi bölgesinde atılan adımlar, diğer tesisler noktasında atılan adımlar. Bugüne kadar kusura bakmasınlar, belediye Kastamonu’daki istihdam meselesini, sanayi meselesini, turizm meselesinin içerisinde olmadı. Kastamonu’nun başlıca sorunlarına öncülük edemediler” dedi.

2. OSB’NİN NEREYE YAPILACAĞINI DAHA BİLMİYORLAR
30 Mart’ta Kastamonu’yu AK Parti belediyeciliği ile tanıştıracaklarını ifade eden Çelik, şunları kaydetti: “Tahsin Babaş, halkımızın belediye başkanı görmek istediği, bu işi bilen ve Kastamonu’nun sorunlarını çözüme kavuşturabilecek bir adaydır. Sokak sokak Kastamonu’nun sorunlarını bilen bir adaydır. Kastamonu’nun trafik sorununu Tahsin Babaş çözer. Kastamonu’da turizmin gelişmesi için atılacak adımları AK Parti olarak biz atarız. Tahsin Babaş’ın bu gücünü, partimizin gücüyle birleştirdiğimizde Kastamonu’da çok güzel hizmetler ortaya çıkacaktır. Kastamonu Belediyesi artık istihdamın, turizmin ve sanayinin içinde yer almalıdır. 1 milyon turist Kastamonu’ya kendiliğinden gelmez. 2004 yılından bu yana biz, bunu hep dile getirdik. Kastamonu Belediyesi devreye girmeden Kastamonu’da turizmin istenilen seviyede gelişemeyeceğini hep vurguladık. Diğer partiler bugün turizmden bahsetmeye başladı.

Ayrıca Organize Sanayi Bölgesi belediyenin işi değil midir? Seydiler’de, Tosya’da organize sanayi bölgelerinin gelişmesinde bu ilçelerimizin belediyeleri rol üstlenmemişler midir? Belediyeler sayesinde bu ilçelerde organize sanayi bölgeleri hareketlenmiş, büyümüştür. Biz bugün Kastamonu’da ikinci organize sanayi bölgesini açmak için çabalıyoruz. Kastamonu Belediyesi’ne sorsanız bugün ikinci organize sanayi bölgesini yerini bile bilmezler. Belediye toparlayıcı, öncü olmak zorundadır”
ILGAZ TÜNELİ’YLE 100 YILIN YATIRIMINI YAPTIK
Ilgaz Tüneli’nin delinmesinin 100 yılın yatırı olarak niteleyen Çelik, hiçbir dönemdi bu denli büyük bir yatırımın gerçekleşmediğini belirterek, “Ilgaz Tüneli, 300 milyon liralık bir yatırımdır. Bu yatırım yıllardır konuşuldu fakat bir türlü Kastamonu’ya yapılamadı. Ama biz, bu yatırımı yaptık. Hiçbir dönemde bu denli büyük bir yatırım yapılamadı” dedi.

Kastamonu halkının artık AK belediyeciliği istediğini vurgulayan Çelik, şöyle devam etti: “30 Mart’ta Kastamonu AK Parti belediyeciliği ile tanışacaktır. Bu konuda iddialıyım ki ilk yılda farkımızı hissettireceğiz. Kastamonu’ya güzel işler yaptık, büyük yatırımlar gerçekleştirdik. 2013 yılı Kastamonu için güzel bir yıldı. Ramazan ayının en zorlu döneminde, hasat döneminde, Başbakanımızı 20 bin Kastamonulu karşıladı. Bu büyük bir olaydır. Bu bir vefa göstergesidir. Ilgaz Tüneli’nin yaklaşık yüzde 30’luk kısmı bitti. Bu da büyük bir olaydır. Kimse kusura bakmasın. 300 milyon dolarlık bir yatırım Kastamonu’ya bugüne kadar kazandırıldı mı? Hangi dönemde böyle bir adım atıldı. Ilgaz Tüneli’nden sonra inşallah İnebolu yolunu da 3 tüp tünelle bölünmüş yol yapacağız. 95 kilometrelik İnebolu yolu 71 kilometreye kadar düşecek. Ankara’dan yola çıkan bir vatandaşımız 2.5 saatte İnebolu’ya ulaşacak. Bunu yaptığımızda İnebolu Limanı daha da aktif hale gelecek. Hiçbir zaman başımız öne eğik olsun istemiyoruz. Biz, artık Ankara’ya Kastamonu için taleplerde bulunmak için gittiğimizde yanımızda belediye başkanımızda olsun istiyoruz. Belediye başkanımızın yokluğunu Ankara’ya gidince hissetmek istemiyorum. Bu konuda Kastamonu halkımızın desteğini bekliyoruz”
Kaynak: İHA