Hatay İşadamları ve Bürokratları Dernek Başkanı Güder Açıklaması

Hatay İşadamları ve Bürokratları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güder, dernekler masası tarafından Türkiye'deki ilk on dernek arasında yer aldıklarını, kısa süre içerisinde bu başarıyı göstermiş olmanın Hatay adına sevindirici bir durum olduğunu söyledi.

Güder, yönetim kuruluyla üyeleriyle Hatay Gazeteciler Cemiyetine (HGC) yaptığı açıklamada, kent dışında iş hayatında ve bürokraside görev yapan Hataylılar olarak bir araya gelerek "Hatay İşadamları ve Bürokratları Derneği'ni oluşturduklarını belirtti.

Derneğin Türkiye'deki TUSKON, TÜSİAD gibi derneklerle yarışır durumda olduğunu ifade eden Güder, sözlerine şöyle devam etti:
"Performans ve verimlilik bakımından da oldukça iyi bir noktadayız. Üyelerimiz 6,5 milyar dolarlık iş hacmine sahip üyelerden oluşmaktadır. Bu iş adamlarımızla güzel işler yapmak için bir araya geldik. Biz Hatay'ın gözü, sesi, kulağıyız. İşimizi zevk ve gururla yapıyoruz. 360 öğrenciye her ay dernek bünyesinde burs vermekteyiz. Bu bizim sosyal sorumluluk duyusuyla isteyerek ve gönüllü yaptığımız bir iştir. Bizim gençlerimiz, geleceğimizdir. Samandağı'ndan Hasa'ya kadar Hatay'ın bütün ilçeleriyle birlik beraberlik ruhu içerisinde bir kaynaşma sürecinde öğrencilerimiz bağrımınza basmaktan gurur duyuyoruz. Dernekler masası tarafından Türkiye'deki ilk on dernek arasında yer almaktayız. Kısa süre içerisinde bu başarıyı göstermiş olmak Hatay adına sevindirici bir durum."
Güder, Ekim ayında İstanbulda bir Hatay Günleri yapacaklarını, ilin değerlerini en güzel yansıtarak kentin turizmi için katkıda bulunacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA