Çataksu Köyü İçme Suyu Şebekesi Yenileniyor

Erzincan’ın Çayırlı İlçesine bağlı Çataksu köyü içme suyu şebekesi yenileniyor.

Çataksu Köyü İçme Suyu Şebekesi Yenileniyor

İlçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki 50 haneli Çataksu köyü içme suyu deposu, köy içi şebekesi ve su isale hattı yapılan proje çalışmaları çerçevesinde yeniden düzenlenecek ve köy temiz içme suyuna kavuşacak.Çayırlı Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 93 bin 500 TL bedelle ihale edilen proje ile 50 metreküplük yeni içme suyu deposu, 1200 metrelik köy içi şebeke ve 4800 metrelik yeni isale hattı döşeniyor. Projenin 90 günlük bir sürede tamamlanması hedefleniyor.Kaymakam Önder Coşğun, yapılan çalışma ile Çataksu köyünde uzun yıllardır yaşanan içme suyu sıkıntısının giderileceğini söyledi.

50 hane 250 nüfusa sahip Çataksu köyünün su kaynaklarının azalması sonucunda su sorunu yaşanmaya başlandığını vurgulayan Kaymakam Coşğun, “Geçtiğimiz Kasım ayında KHGB’nce yapılan ihale ile sorunun çözümü konusunda ilk adımlar atılarak gerekli çalışmalara başlanılmıştı. Proje dâhilinde 50 metreküp kapasiteli depoyla yeni içme suyunun Çataksu’lu vatandaşlarımıza ulaştırılmasını sağlayacağız. Daha sonra 1200 metrelik köy içi şebekesi ve 4800 metrelik yeni su isale hattı döşenmesine geçildi. Bu konuda çalışmalara hız kesmeden devam ediliyor. Çok uzun zamandır kullanılan sağlıksız ve eskiyen hatlar yenileriyle değiştirilecek. Böylelikle Çataksu çok uzun yıllar gönül rahatlığıyla kullanabileceği içme suyu şebekesine kavuşacak. Bu şekilde hem kayıp kaçaklar büyük oranda sona erecek, hem de arıza nedeniyle yapılan kesintiler bitecek. 3 ay gibi bir sürede tamamlanması hedeflenen yeni içme suyu proje çalışması için yaklaşık 93 bin 500 TL harcama yapılacak” dedi.

Projenin tamamlanmasıyla sağlıklı ve bol içme suyuna kavuşacak olan Çataksu köyü muhtarı Sabahattin Çiçek ise, yeni içme suyu projesi sayesinde devletin büyüklüğünü bir kez daha gördüklerini ifade ederek, “Hiç kimsenin yapamayacağını devlet yapmaktadır. Şuan büyük mutluluk yaşıyoruz. Artık sularımız bol akacak. Başta ilçe Kaymakamımız Sayın Önder Coşğun olmak üzere emeği geçenlere köyüm adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Kaynak: İHA