Kardeş Okula 82 Koli Eğitim Malzemesi

Bağcılar'da hayata geçirilen "Kardeşimin de Olsun" projesi kapsamında toplanan 82 koli eğitim malzemesi, Kırıkkale Aşağımahmutlar Köyü İlkokuluna gönderilmek üzere yola çıktı.

Bağcılar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, ''Kardeşimin de olsun Projesi'' kapsamında, Bağcılar Karacoğlan İlkokulunun kardeş okulu olan 233 öğrencinin eğitim gördüğü Kırıkkale'nin Aşağımahmutlar Köyü Okulu için eğitim malzemesi toplandı.
Arasında görsel eğitim materyalleri, projeksiyon makinesi, okul öncesi çocuklar için oyuncaklar, ilk ve ortaokul seviyesine uygun okuma kitapları, satranç takımı, spor malzemeleri, eğitim ve öğretimde kullanılabilecek teknolojik malzemelerin de bulunduğu koliler hazırlandı.
Konuyla ilgili düzenlenen programa, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ile İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula'nın yanı sıra öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Programın ardından 82 koliden oluşan eğitim malzemeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Aziz Erdoğan ve Karacaoğlan İlkokulu Müdürü Yüksel Köşker ile iki öğretmen tarafından Aşağımahmutlar Köyü Okuluna teslim edilmek üzere yola çıkarıldı.
Açıklamada, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın,"Her yıl on binlerce kitabı ülkemizin değişik coğrafyadaki il ve ilçelerine ulaştırıyoruz. Kardeşimin de Olsun Projesi kapsamında öğrencilerimiz, kitaplarını, defterlerini ve belki de en kıymetli eşyaları olan oyuncaklarını paylaşıyorlar. Ben bunun için öğrencilerimize ayrıca teşekkür ediyorum" ifadesine yer verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ise 2013-2014 öğretim yılında 20 okulun "kardeş okul" olduğunu, projeyi, öğrencilerin paylaşmayı, kardeşliği, birlik ve beraber yaşamayı öğrenmeleri adına başlattıklarını belirtti.

Proje kapsamında İsa Yusuf Alptekin İlkokulunun, Maraş'ın Kümperli köyüne, İbn-i Sina Lisesinin, Sakarya'nın Akyazı ilçesine kardeşlik elini uzattığını kaydeden Yılmaz, Karacoğlan İlkokulunun ise Aşağımahmutlar Köyü Okulu için seferber olduğunu bildirdi.
Kaynak: AA