Bu İlçede Kahvehanede Çay Yerine Süt İçiliyor

Türkiye'nin organik süt üretiminin yüzde 85'inin karşılandığı Kelkit ilçesindeki kahvehanelerde, isteyenler çay yerine süt içiyor.

Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede bulunan 30 kahvehanenin çay ocağı niteliğinde olduğunu belirtti.

Yaz aylarında sadece çay içilen çay ocaklarında kışın gelmesiyle süt de içildiğini ifade eden Duran, "İlçemiz organik sütün merkezidir. Şu anda Türkiye'nin organik süt üretiminin yüzde 85'i Kelkit'te yapılıyor. İlçemizdeki vatandaşlarımız da özellikle kış aylarında çay yerine sütü tercih ediyor" dedi.

Hem sağlık hem de sütün tanıtılması açısından kış aylarında bütün kahvehanelerde süt içtiklerini dile getiren Duran, "İlçemizdeki kahvelerde çay kadar süt de satılıyor, hatta süt daha fazla tercih ediliyor. Bu manada bir belediye başkanı olarak hemşehrilerimin bu hassasiyetine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

-Çay fiyatına süt
İlçe merkezinde çay ocağı işleten Bayram Duran ise sütü de çay fiyatına sattığını belirterek, "Bir bardak çay da 50 kuruş, bir bardak süt de" ifadesini kullandı.
Sütü kaynattıktan sonra tıpkı çay gibi demliğe koyduğunu anlatan Duran, şunları söyledi:
"Demliğe koyduğumuz sütü, tıpkı çayda olduğu gibi sürekli kaynamakta olan kazanın üzerine koyarak sıcak kalmasını sağlıyoruz. Müşterilerimiz, süt istediğinde tıpkı çay gibi servis yapıyoruz. Çay bir bardak içilirken 2 hatta 3 bardak üst üste süt içenler oluyor. Günde 10 kilogram kadar süt satıyorum. Yaz aylarında ise süt satışımız düşüyor. Müşterilerimiz sütü kış aylarında daha fazla tercih ediyor."
Kaynak: AA