Vali Akdemir’in İlçe Ziyaretleri Devam Ediyor

Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir’in ilçe ziyaretleri devam ediyor.

Vali Akdemir’in İlçe Ziyaretleri Devam Ediyor

Vali Akdemir ziyaret kapsamında İliç İlçesini ziyaret ederek bir dizi inceleme ve temaslarda bulundu. İlk olarak İliç Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Abdurrahman Akdemir'i İliç Kaymakamı Sedat Ateş, Belediye Başkanı A. Ramazan Buran ve kurum amirleri karşıladı. İliç Kaymakamı Sedat Ateş’ten Vali Akdemir ilçede yapılan çalışmalar, yürütülen projeler ve ilçenin genel durumu hakkında brifing aldı.

Daha sonra ilçe esnafını ziyaret eden Vali Abdurrahman Akdemir ilçe esnafının sorunlarını ve isteklerini dinledi.

Ziyaretleri devamında Vali Abdurrahman Akdemir'in başkanlığında İliç İlçesine bağlı mahalle ve köy muhtarlarıyla istişare toplantısı yapıldı.Toplantının açılış konuşmasında Vali Abdurrahman Akdemir; İliç’i ziyaretlerinin sebebini 2013 yılının değerlendirilmesini yaparak vatandaşları dinleyip 2014 yılında yapılacak yatırımları ise ihtiyaçlara göre şekillendirmek olduğunu ifade etti.

Konuşmasının devamında ihtiyaçların yerinde tespit edilmesinin önemini belirten Vali Akdemir; “İliç’te gördük ki vatandaşımızın gelir düzeyi gittikçe yükseliyor, refah düzeyi artıyor ve İliç artık göç veren değil göç alan bir ilçe haline geliyor. İliç’in gelişiyor olması bizi son derece mutlu ediyor. Biz istedik ki bu gelişmenin artarak devam etmesini sağlayabilelim. Muhtarlarımızla bir araya gelip, vatandaşlarımızın sorun ve taleplerini yerinde dinleyip, ihtiyaçlarını gidermek için yatırım programı belirleyelim. Mutlaka sizin bize bizimde size söyleyeceklerimiz var. Bir seçim dönemi boyunca köylerimize hizmet ettiniz, uyumlu çalıştınız. İmkânlar ölçüsünde vatandaşa hizmet ettiniz. Hepinize teşekkür ediyorum. Bu gün özellikle İliç’te 2013 Yılı içerisinde İl Özel İdaresi olarak Kaymakamlık olarak neler yapmışız, ihtiyaçlar neymiş, biz ihtiyaçların ne kadarını karşılamışız, vatandaşlarımız bundan memnun mu yoksa vatandaşlarımızın başka ihtiyaçları da var mı bunun bir muhasebesini, bir değerlendirmesini yapalım istedik. Biz bütün ilçelerimizi gezerek sorunları yerinde görerek, sorunları ve talepleri dinleyerek, ortaya sağlam bir yatırım programı çıkararak, 2014 Yılını başarılı ve verimli bir şekilde geçirmek niyetindeyiz. Biz bu niyetle toplantılarımızın ilkini Erzincan merkezde, merkez ilçeye bağlı köy muhtarlarıyla bir araya gelerek yaptık. İki gün önce Kemah’taydık. Bugün İliç’teyiz, bundan sonra Kemaliye ve diğer ilçelerle bu turumuz tamamlayacağız. Neticede de inşallah güzel bir yatırım programı ortaya çıkarmış olacağız. Eksik kalan, tamamlanması gereken işler başta olmak üzere, ihtiyaçları belirleyip, bu yıl yapılması gereken işleri yatırım programına alıp bu işleri tamamlayarak ihtiyaçlara cevap vermek istiyoruz.” dedi.

Konuşmasının devamında Vali Akdemir muhtarların şikayet ve taleplerini dinleyerek sorunların çözümü için kurum amirlerine talimat verdi ve isteklerin takipçisi olacağını belirtti.

Vali Abdurrahman Akdemir İliç’te İstasyon Mahallesi’nde vatandaşların kamulaştırmayla ilgili sorunlarını dinledi.Vali Akdemir toplantının ardından İliç ilçesinde yaşayan ihtiyaç sahibi bir aileyi ziyaret ederek, ailenin kiralık bir eve çıkartılarak, sağlık şartlarına elverişli olmayan evin genişletilmesi, yaşanılır bir hale getirilmesi, beyaz eşyalarının alınması ve ailenin ihtiyaçlarının giderilmesi yönünde İliç Kaymakamına talimat verdi.
Kaynak: İHA