Hollande'ın yasak aşkı

Closer dergisine göre Cumhurbaşkanı Hollande, partneri Valerie Trierweiler'den ayrıldı ve 6 aydır aktris Julie Gayet ile gizli aşk yaşıyor.

Hollande'ın yasak aşkı
Politikacıların'aşk maceraları ya da seks kaçamaklarının’ bilindiği ancak yazılmadığı ve deyim yerindeyse basın ile siyasetçiler arasında yazılı olmayan bir'mahremiyet kuralı’nın var olduğu Fransa dün Cumhurbaşkanı François Hollande’ın'yasak aşkını’ da öğrendi. Haftalık Closer dergisi, Sosyalist Partili Cumhurbaşkanı’nın beraber yaşadığı partneri Valerie Trierweiler’den ayrıldığını ve son 6 aydır aktris Julie Gayet ile gizli aşk yaşadığını öne sürdü. 59 yaşındaki Hollande ile 50’den fazla filmde yer alan televizyon ve sinema yıldızı 41 yaşındaki Gayet’nin ilişki yaşadıkları haberi, ‘Cumhurbaşkanının gizli aşkı’ başlığıyla verilirken ünlü aktris de'Cumhurbaşkanı’nın gizlice sevdiği kadın’ olarak anıldı. Çiftin, 2013’ün ortalarından beri Paris’te Elysee Sarayı yakınlarındaki bir apartmanda bir araya geldiği iddia edildi. Çiftin apartmanının 4. katında aktrisin arkadaşlarına ait bir dairede gizlice buluştuğunu yazan dergi, buna karşılık ilişkiye kanıt oluşturabilecek bir fotoğrafa yer vermedi. Haberde sadece apartmanın girişine motoruyla park eden ve tipi Hollande’ı andıran kasklı birinin fotoğrafı kullandı. Ancak dergi, koruma ve ayakkabıları'kanıt’ gösterdi. Closer binaya aylardır geldiğini komşulara'doğrulattığı’ kasklı kişinin apartmana tek bir korumayla girdiğine dikkat çekti. Haberde, Hollande’ın Gayet’ye'kruvasan’ götürdüğü ve ona eşlik edenin de kampanyasından bu yana yanından ayırmadığı'sırdaş koruması’ Michel olduğu öne sürüldü.

Hollande'ın yasak aşkı

Closer, Hollande’ın başka fotoğraflarıyla karşılaştırma da yapıp'ayakkabı benzerliğini’ de'gözünden’ kaçırmadı. Dergiye göre Hollande’ın başka fotoğraflarında görülen ayakkabıları ile apartmana giren kasklı kişinin ayakkabıları aynı. Closer ayrıca, yeni yıl arifesinde birlikte olan Hollande ve Gayet’nin 2014’e de beraber girdiklerini öne sürdü. Haberde çiftin'30-31 Aralık ve 1-2 Ocak geceleri birlikte olduğu’ iddia edildi.

DAVA AÇABİLİR
Hollande ise habere'sıradan vatandaş’ olarak tepki verdi. Haberin ardından yayınladığı mesajda'diğer tüm vatandaşlar gibi özel yaşamı ve mahremiyet hakkına saygı gösterilmesini’ isteyen Hollande,'yasal haklarını’ kullanıp Closer’dan davacı olabileceğinin sinyalini verdi. Hollande mesajında Gayet ile ilişkisini doğrulamaktan ya da yalanlamaktan kaçındı. Aslında Hollande-Gayet aşkına dair iddialar daha önce de gündeme gelmişti. Hatta Mart 2013’te Gayet bu tür haberler üzerine bazı internet siteleri hakkında suç duyurusunda bulunurken, avukatı da'iddiaların temelsiz olduğunu’ savunmuştu. Hollande, gazeteci Trierweiler’den önce 2007’de sağcı Nicolas Sarkozy’ye karşı yarıştığı cumhurbaşkanlığı seçimini kaybeden Segolene Royal ile birlikteydi. 1978’deki başlayan birlikteliklerinden 4 çocukları bulunan Hollande-Royal çifti ayrılıklarını seçim dönemi sırasında 17 Haziran 2007’de resmen açıklamıştı.

HALK İÇİN SIRADAN VAKA
Hollande’ın Trierweiler ile birlikte olmaya başladığı 2000’lerin ortalarından bu yana konuşuluyordu. Hollande ile resmen evli olmamasına karşın'First Lady’ olarak anılması ilk başta eleştirilere yol açan Trierweiler ile Fransa Cumhurbaşkanı’nın'arasına kara kedi girdiği’ iddiaları da yakın zamanda basına yansımıştı. Çiftin Paris’teki dairelerinde buluşmadıkları ve Trierweiler’in Hollande’ın 21 Ocak’taki Vatikan gezisine katılmayacağını öne sürülmüştü. Eski Cumhurbaşkanı Jacques Chirac ile selefleri François Mitterrand ile Valery Giscard d’Estaing başta olmak üzere Fransız siyasilerin'kirli çamaşırları’nın ortaya serildiği gazeteci Christophe Deloire ile Christophe Dubois imzalı'Sexus Politicus’ adlı kitap 2006’da yayımlandığında olay yaratmıştı. En dikkat çekici iddia Mitterand ile Chirac’ın'kimin daha çok metresi olacak’ yarışı yaptığıydı. Mitterrand’ın bilinen ama konuşulmayan'gayri meşru bir kızı olduğu’ iddiaları ve IMF Başkanlığı’nı yürütürken adı ABD'de bir seks skandalına karışan Sosyalist cumhurbaşkanı adayı Dominique Strauss-Khan’ın eş değiştirilen kulüplerden birinde seks âlemi yaptığı söylentilerine kadar pek çok'soru’ yanıtlanmıştı.