Altındağlı Anne Adayları Artık Sertifikalı

Altındağ Belediyesi ve Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü işbirliğinde yürütülen ve Altındağlı anne adayları tarafından büyük ilgi gören “Gebelik Okulu” projesine katılan ve başarıyla bitiren anne adayları sertifikalarını aldı.


Karapürçek 1 Kadın Eğitim Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sertifika törenine, 26 kadın katıldı.

Altındağ Belediyesi sayesinde bilinçli birer anne olma yolunda önemli adımlar atan Altındağlı kadınlar, bebek bakımı konusunda bilgi sahibi oldu. Altındağlı kadınlar, 9 hafta süren eğitimin ardından gebelik sürecini en sağlıklı şekilde geçirmenin yollarını öğrendi.

Eğitimler ile kadınların hamilelik sürecini hazırlıklı ve sağlıklı geçirmelerini amaçlayan projede; gebelik sürecinde bireysel bakım, anne karnında bebek gelişimi, genetik hastalıklar, beslenme, dinlenme ve egzersiz önerileri, gebelikte sık görülen rahatsızlıklar ve önlemler, anne sütü ve emzirme, yeni doğan özellikleri ve bakımı, aile planlaması gibi konularda bilgiler verildi.

Bazı eğitimler drama dersleriyle daha da renkli bir hale geldi.

“İYİ BİR ANNE OLABİLMEYİ ÇOK İSTİYORUM”
Gebelik Okulu projesine katılan ve başarıyla tamamlayan merkez üyesi Büşra Parlak, “Bu eğitim sayesinde bilmediğim pek çok şeyi öğrendim. İyi bir anne olabilmeyi çok istiyorum.” dedi.

Sertifikasına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Hatice Arı ise, “Gebelik Okulu’na katılmaktan son derece memnunum. Meğer hiçbir şey bilmiyormuşum. Çok heyecanlandım. Bebeğin oluşumunu, gelişimini öğrendim. Kurstan çıkınca öğrendiklerimi eşimle ve arkadaşlarımla paylaştım. Kendimi daha çok önemsemem gerektiğini, daha dikkatli olmam gerektiğini öğrendim. Herkese söylüyorum ve tavsiye ediyorum.” diyen Arı, Altındağ Belediyesi’ne ve uzmanlara da teşekkür etti.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, bu eğitim programı sayesinde anne adaylarının bilinçlenmelerini sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

“Altındağlı kadınların her konuda bilgi sahibi olması için var gücümüzle çalışıyoruz” diyen Tiryaki, Altındağ’ın her geçen gün daha da ilerliyor ve gelişiyor olmasında Altındağlı kadınların çok büyük önemi olduğunu bir kez daha vurguladı

Kaynak: İHA