Maaşlarını Alamayan Özel Güvenlik Görevlileri Eylem Yaptı

ANTALYA - Antalya Büyükşehir Belediyesine taşeron firma üzerinden hizmet veren özel güvenlik görevlileri, 3 aydır maaşlarını alamadıkları iddiasıyla eylem yaptı.

Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 100 özel güvenlik görevlisi, "Haklıyız, kazanacağız", "Özel güvenlik özlük hakkı istiyor", "Sizi biz koruyoruz, bizim hakkımızı kim koruyacak" şeklinde dövizler ile bir süre slogan attı.

Daha sonra özel güvenlik görevlileri adına basın açıklaması okuyan Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Ömer Kalay, yeni bir iş sahası olarak oluşturulan taşeron sisteminin devletin kanayan bir yarası haline geldiğini söyledi.

En son Antalya Büyükşehir Belediyesinde çalışan özel güvenlik görevlilerinin maaşlarında, tasarruf adı altında yüzde 15 kesinti yapıldığını ifade eden Kalay, "Şimdi ise Büyükşehir Belediyesinde çalışan yaklaşık 500 özel güvenlik görevlisinin maaşları 3 aydır düzenli ve tam olarak yatırılmıyor. Biz hakkımızı istiyoruz. Bu mağduriyetin kaldırılması için herkes elini taşın altına koymalıdır" dedi.

Basın açıklamasının ardından özel güvenlik görevlileri, olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: AA