Esad'ın kimyasalı Amerikan Senatosu'na izletildi

ABD'de Obama yönetiminin ele geçirdiği ve Esad'ın kimyasal silah kullandığının ispatı sayılabilecek istihbarat görüntüleri Amerikan Senatosu'ndaki İstihbarat Komitesi üyelerine seyrettirildi.

Esad'ın kimyasalı Amerikan Senatosu'na izletildi
Suriye'de 21 Ağustos'ta gerçekleştirilen ve 355'i çocuk 1420 kişinin hayatına mal olan kimyasal saldırıya cevap vermek için Kongre'den onay almaya çalışan Başkan Barack Obama yönetiminin ele geçirdiği istihbarat görüntüleri ilk kez basında yer aldı.

İSTİHBARAT KOMİTESİ TARAFINDAN ONAYLANDI

CNN televizyonunun ele geçirdiği 13 videonun Amerikan Senatosu'ndaki İstihbarat Komitesi üyelerine seyrettirildiği belirtildi. Daha önce bazıları YouTube'ta yayınlanan görüntüler ilk kez istihbarat kuruluşları tarafından onaylandı.

SARİN GAZI KULLANILDI
Görüntülerde yerlerde yatan üzerleri çıplak ama yara izi bulunmayan onlarca insan görülüyor. 5 yaşında olduğu belirtilen bir çocuğun, gazın etkisiyle titrerken görüntülerinin yanı sıra, yetişkin birinin ağzı köpüklerle dolu kusarken görüntüleri de bulunuyor. CNN'le konuşan istihbarat yetkililerine göre görüntüler sarin gazı gibi bir kimyasal silahın kullanıldığını açıkça gösteriyor.