CHP 90. Kuruluş Yıldönümünü Kutluyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İçel İl Başkanlığı, CHP'nin kuruluşunun 90. yıldönümü dolayısıyla Atatürk ve İsmet İnönü Anıtı'na çelenk koydu.

CHP 90. Kuruluş Yıldönümünü Kutluyor
Sabah saatlerinde CHP İl Başkanlığı önünde toplanan partililer, buradan Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe CHP İçel milletvekilleri Vahap Seçer, Ali Rıza Öztürk, Aytuğ Atıcı ile İsa Gök, CHP İl Başkanı Mehmet Faruk Akar ve çok sayıda partili katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda İl Başkanı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Ardından ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Burada partililer adına açıklamalarda bulunan İl Başkanı Akar, bugün CHP'nin kuruluşunu coşku ile kutladıklarını söyledi.

CHP'nin Halk Fıkrası adı altında 9 Eylül 1923 yılında kurulduğunu hatırlatan Akar, "1924 yılında Cumhuriyet Halk Fırkasına dönüştürülen, 1935 yılında 4. kurultayında bugünkü adıyla Cumhuriyet Halk Partisi adını alan partimiz 12 Eylül 1980 faşist cuntasının kararıyla kapatılmış, 9 Eylül 1992 tarihinde tekrar açılarak Türk siyasi hareketine yön vermeye devam etmiştir" dedi.

CHP'nin dünyada eşine ender rastlanan bir siyasi parti olduğunu kaydeden Akar, "Tam tamına 90 yıl. Kadrolarının tamamını Kurtuluş Savaşı'ndan çıkaran, devlet kuran, bu kurulan devlet yapısını hukukun üstünlüğü ilkeleri ile besleyen, ekonomide toplumun tüm kesimlerine rekabet şansı veren yoksulun ve düşkünün de güvencesi olan, modern, çağdaş bir parti. Ülkemizin tüm ilklerine imza atan, yeniliklerin öncüsü, CHP'nin üyeleri olmaktan kıvanç duyuyoruz. Köhneyen mücadele gücünü kaybeden, teslim olan Osmanlının küllerinden yepyeni genç fikirlerle donanmış, insan haklarına, hukuka, inanç özgürlüklerine saygılı bir Cumhuriyet kuran ve onu gençlere emanet eden, kurucumuz Büyük Önder Atatürk ve arkadaşları ile ne kadar övünmek azdır" diye konuştu.

Akar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yarınlarda da hizmetlerine devam edecektir. İnsanlarımızın ibadetlerini istedikleri yerde ve istedikleri şekilde yapmaları kendi tercihleri olmalıdır. Hiçbir otorite ibadette tercih zorlaması yapmamalıdır. CHP insanımızın ibadetini özgürce yapmasının güvencesidir. CHP yoksulun ve yoksulların yanında sosyal adalet anlayışı ile dimdik durmaktadır. Ülkemizde etnik ayrımcılık yoktur, olamaz. Cumhuriyete vatandaşlık haklarıyla bağlıyız. Etnik kökenimiz ne olursa olsun biz biriz. Biz kökleri çok tek bir çınarız. Bizleri etnik kökenlerimize göre ayırmak isteyenlere karşı dimdik ayaktayız. Biriz, birlikteyiz ve diriyiz."
Cumhuriyet Alanı'ndaki çelenk sunumunun ardından partililer İsmet İnönü Anıtı'na geçerek, burada tören düzenledi.

Kaynak: İHA