Belediye Başkanı, 16 Ay Sonra Görevine Döndü

KASTAMONU - Geçirdiği kalp krizi sonucu uzun bir süre tedavi gören Kastamonu Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu, görevine döndü.

Çankırı'da 30 Nisan 2012'de katıldığı Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı toplantısı sırasında kalp krizi geçiren Topçuoğlu, 16 aylık tedavinin ardından görevine başladı.

Belediye Başkanı Topçuoğlu, görevine dönüşünün ilk gününde belediye binasına girişinde Belediye Başkanvekili Bahri Yavuz, belediye başkan yardımcıları Mehmet Saim Sayan, Mehmet Çağılcı, başkanlık katında da daire müdürleri tarafından karşılandı.

Topçuoğlu, makamında yaptığı konuşmada, kendisinin yokluğunda belediye hizmetlerini aksatmadan yürüten belediye yöneticileri ve personele teşekkür etti.

Daha sonra Fen İşleri Müdürlüğü hizmet binasına giden Topçuoğlu, Fen İşleri ve KASKİ Müdürü Tahsin Babaş ile görüştü.

Topçuoğlu, Babaş ve beraberindeki teknik personelle çıktığı şehir turunda, belediyenin gerçekleştirdiği projelerden bir kısmını gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

-"Kastamonu halkının sevgisi ve duaları sayesinde zorlukları yendim"

Topçuoğlu, görevine yeniden başlaması dolayısıyla yayınladığı mesajında da hastalığı dolayısıyla hastanede tedavi gördüğünü, akabinde periyodik kontrollerinin devam ettiğini anlattı.

Raporlu olduğu dönemde kendisini yalnız bırakmayan, dua ve ilgilerini esirgemeyen Kastamonu halkına şükran borçlu olduğunu dile getiren Topçuoğlu, "Zor bir dönem geçirdim ancak Kastamonu halkının sevgisi ve duaları sayesinde bu zorlukları yendim. Bugün sağlıklı bir şekilde görevime dönmemin en büyük sebebi, her zaman sevgi ve desteğini gördüğüm Kastamonu halkına hizmet etme aşkıdır" ifadelerini kullandı.

KUZKA toplantısı sırasında kalp krizi geçiren Topçuoğlu, Çankırı Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Topçuğlu, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen ambulans helikopterle Ankara'ya sevk edilmişti.

Topçuoğlu'nun tedavisinin sürdüğü 16 aylık sürede, yerine Belediye Başkanvekili Bahri Yavuz bakmıştı.

Kaynak: AA