Ankara Valiği'nden ''mevsimsel Değişiklik ve Yağış'' Uyarısı

ANKARA - Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, mevsimsel değişikliklerle birlikte meteorolojik bakımdan yağışlı bir döneme girilmesi nedeniyle herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması amacıyla tedbirlerin alınması için ilgili belediyeleri ve kamu kurumlarını uyardı.

Ankara Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Yüksel yayımladığı genelgeyle mevsimsel değişikliklerle birlikte meteorolojik bakımdan yağışlı bir döneme girilmesi nedeniyle herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması amacıyla tedbirlerin alınması için ilgili belediyeleri ve kamu kurumlarını uyardığı belirtildi.

Genelgeye göre, Yüksel, vatandaşların genel hayatını etkileyecek ve mağdur edebilecek bir durumun ortaya çıkmaması bakımından tüm kamu kurum ve kuruluşlarının üstün görev ve sorumluluk anlayışı içerisinde mevsimsel tertip ve tedbirlerini bir kez daha gözden geçirmeleri ve eksikliklerini ivedi olarak tamamlamalarını istedi.

Önümüzdeki günlerden itibaren mevsimsel değişikliklerle birlikte yağışlı bir döneme girileceğinin anlaşıldığını ifade eden Yüksel'in kamu kurumları tarafından alınması talimatı verdiği tedbirler şöyle:

''Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, hava durumu ve değişikliklerine ilişkin raporları günlük olarak Valilik Makamına ve ilgili kurum ve kuruluşlara göndermeye devam edecek. Kamu kurum ve kuruluşları, araçlarını ve personel durumlarını yeniden gözden geçirecekler ve gerekirse ilave takviyeleri derhal yapacak. Devlet Su İşleri V. Bölge Müdürlüğü, hassasiyeti bulunan yerlerdeki akarsu ve dere yatakları ile kanallarda taşkın önleme planlarına uygun yerler dahil tahkimat ve benzeri çalışmalara hız verecek. İl Özel İdaresi, özellikle eğitim-öğretimde taşıma yapılan grup köy yolları güzergahları esas alınarak; yol, menfez, köprü ve yağmur kanallarının bakım ve onarımlarını süratle yapacak. Karayolları IV. Bölge Müdürlüğü tarafından da sorumluluk alanlarında benzer uygulamalar ivedilikle yerine getirilecek.

Drenaj kanalları ve rögarların temizlettirilmesiyle altyapı hassasiyeti olan yerlerde ivedi olarak tahliye sistemlerinin bakımlarının yapılması ve hazırlıklı hale getirilmesi hususunda, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile İlçe ve Belde Belediyeleri tarafından gerekli tedbirler alınacak ve ilgili birimler ve personel bir kez daha uyarılacak. Halen yapımı veya onarımı devam eden kamu inşaatlarının çatılarının hızla kapatılması sağlanacak. Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. ve TEİAŞ İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü ve Türk Telekom Anadolu Merkez-I Bölge Müdürlüğünce Ankara'da sonbahar ve kış şartlarında enerjinin sürekliliği ve muhaberenin akışkanlığını temin etmek üzere gerekli tertip ve tedbirler önceden planlanacak.''

Kaynak: AA