Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, İzmir'de

İZMİR - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 2020 olimpiyatlarının Tokyo'yo verilmesiyle ilgili eleştirilere yönelik, "Eğer ülkemizin milli menfaatleri varsa, ulusal projeleri varsa burada önemli olan birbirimizin açığını, yanlışını aramak yerine bir olmak, beraber olmak, ülkemize bu tip organizasyonları kazandırmaktır" dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın kızının düğününe katılmak için Çeşme'ye giden Yıdırım, otele girişinde gazetecilerin "2020 olimpiyatlarının Tokyo'yo verilmesi" ile ilgili sorularını cevaplandırdı.

2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na İstanbul'un ev sahipliği yapamamasının dünyanın sonu olmadığını ifade eden Yıldırım, "Şimdi EXPO 2020 İzmir'e bakacağız, bunun için çalışacağız" dedi.

Projeleri, yatırımları olimpiyat oyunlarını ya da EXPO'yu kazanmak için değil, milletin ihtiyaçlarına yönelik yaptıklarını kaydeden Bakan Yıldırım, "EXPO ya da olimpiyat olsa daha iyi olur, olmasa da dünyanın sonu değil. Ama İstanbul olimpiyat tarihinde ilk defa ipi göğüsleyecek bir noktaya geldi. Finalde Tokyo ile yarıştı. Nasip değilmiş. Elimizden geleni yaptık, Sayın Başbakanımız, büyük bir katılımcı heyetle Arjantin'e gitti. Her seferinde yeni deneyimler kazanıyoruz, yeni şeyler öğreniyoruz. İnşallah o günü de göreceğiz" diye konuştu.

Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın 2020 olimpiyatlarının İstanbul'a verilmemesiyle ilgili değerlendirmelerinde, "Suriye'ye askeri müdahale tartışmaları"nı ön plana çıkardıklarının hatırlatılması üzerine, şu yanıtı verdi:

"Japonya alt üst oldu. Nükleer patlamalar oldu, depremler oldu. İnsanlar, Japonya'ya gitmeye korkar oldu. Bunlar geçersiz şeyler. Bunların ülkemizin geleceğine faydası yok. Eğer ülkemizin milli menfaatleri varsa, ulusal projeleri varsa burada önemli olan birbirimizin açığını, yanlışını aramak yerine bir olmak, beraber olmak, ülkemize bu tip organizasyonları kazandırmaktır. Faydası olmayan tenkitlerin ancak ülkemizin imajının kötü gösterilmesine katkısı olur."

Kaynak: AA