Türkiye’nin Tenorları Çeşme’yi Salladı

Çeşme Belediyesi ve TÜLOV, Türkiye’nin yetiştirdiği her biri ayrı hayran kitlesine sahip 10 ünlü tenoru sanatseverlerle bir araya getirdi.

Türkiye’nin Tenorları Çeşme’yi Salladı
Çeşme Açıkhava Tiyatorsu’ndaki konsere sanatseverler ilgi gösterdi. CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın da hazır bulunduğu konserde tenorlar, hem türkü hem arya seslendirdi. Konserin son eseri ‘İzmir’in Kavakları’na Deniz Baykal, Hüseyin Aslan ve Faik Tütüncüoğlu da sahneden eşlik etti.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde başarılar kazanmış tenorlar, Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda saat 21.30’da sahne aldı. İtalyan Şef Tulio Gagliardo’nun yönettiği orkestra eşliğinde gerçekleşen ‘Türkiye’nin Tenorları’ isimli konserde yüz yıllardır tüm dünyada büyük bir keyifle dinlenen popüler opera aryaları ve napoliten şarkılar seslendirildi.

Önce solo ardından toplu olarak seslendirilen eserlerle, konseri izleyen yaklaşık 3 bin sanatsevere müzik ziyafeti çekildi. Çeşme Belediyesi ve TÜLOV için özel verilen konsere Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu ve TÜLOV Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aslan’ın yanı sıra CHP Genel Başkanlarından Antalya Milletvekili Deniz Baykal da katıldı.

Baykal’la birlikte Antalya Milletvekili Gürkut Acar, eski İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen ve eski İzmir İl Başkanı Kemal Karataş da konserde hazır bulundu. ‘Oy Asiye’, ‘Ah Bir Ataş Ver’ gibi yöresel türkülere de yer verilen konserde ayrıca Fransız ve İspanyolca eserler de seslendirildi.

BAYKAL, ASLAN’I GERİ ÇEVİRMEDİ
Bilet fiyatları 13 lira ile 29 liradan alıcı bulan konserin son eseri ‘İzmir’in Kavakları’na tüm davetliler eşlik etti. Eşlik edenler arasında sanatçılara çiçek takdim eden Baykal, Tütüncüoğlu ve Aslan da yeraldı. Baykal, muhteşem sanatçıları buluşturan ve bu şöleni düzenleyen Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu ile TÜLOV Başkanı Hüseyin Aslan’a teşekkür etti.

Tütüncüoğlu da, “CHP var olduğu sürece uygar dünyanın gereği olan sanata önem de sürecektir” ifadesini kullandı. Aslan ise, iki hafta arayla iki büyük sanat organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirterek "TÜLOV sanatın ve sanatçının yanında yer almaya devam edecek” dedi.

Aslan, Baykal’a da davetini kabul ettiği için teşekkür etti.
Kaynak: İHA