Ereğli’de Öğrenci Servisleri 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlıklarını Tamamladı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Umum Servis Araçları Derneği Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş 2013-2014 eğitim öğretim yılı öncesi öğrenci servislerinde tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Ereğli’de Öğrenci Servisleri 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlıklarını Tamamladı
Kdz. Ereğli’de 2013-2014 eğitim öğretim yılı öncesinde öğrenci servisi minibüslerinin tüm hazırlıklarını tamamladığı bildirildi.

Kdz. Ereğli Umum Servis Araçları Derneği Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş, 2013-2014 eğitim öğretim yılı öncesinde uygulamaya koyacakları yeni sistem ile öğrencilerin evden okula ve okuldan eve dönüş sürelerinin kısalacağını belirtti.

Öğrenci servislerinin her birinin farklı noktalardan öğrenci taşıması uygulamasını bu yıl kaldırdıklarını ifade eden Demirtaş “120 kadar öğrenci servisi minibüsü arasında yeni bir sistem ilk defa bu yıl uygulanmaya başlanacak. Servis minibüslerinin her biri ayrı bölgelere dağıtıldı. Böylece öğrencilerin evden okula ve okuldan eve dönüş zamanları kısaltıldı. Örneğin önceki yıllarda bir servis minibüsü hem Kepez’den, hem Ömerli’den hem de Elmatepe’den öğrenci aldığı için okula geliş-gidiş süreleri çok uzun sürüyordu. Şimdi ise bir servis minibüsü farklı farklı bölgelere girmeyecek, tek bir bölgeden öğrenci taşıyacak. Bu sayede geçen yıl okuldan evine 1 satte dönen öğrenci bu yılki sistem ile maksimum 15-20 dakikada dönmüş olacak” dedi.

Derneğe üye 120 öğrenci servisinin tamamının kontrolden geçirilerek tüm eksiklerinin giderildiğini belirten Demirtaş konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “ Üç nokta emniyet kemeri, dur lambası, okul taşıtı yazısı, otomatik kapı gibi bir servis aracında olması gereken tüm standartlar eksiksiz yerine getirildi.

Bunun yanı sıra servis minibüsü şoförlerimiz gerek kılık-kıyafet ve gerekse öğrenci ile iletişim konusunda bilgilendirildiler.

Ben bu vesile tüm öğretmen ve öğrencilerimize 2013-2014 eğitim öğretim yılında üstün başarılar diliyorum. Öğrenci taşımacılığı yapan tüm minibüsçü arkadaşlarımıza da kazasız, belasız bir eğitim-öğretim yılı geçirmelerini temenni ediyorum.”
Kaynak: İHA