Bakanlar Arınç ve Yıldırım Nikah Şahitliği Yaptı

İZMİR - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Evliliğimizin inancımızda yeri çok önemlidir. Bu değeri biliyor ve çok önem veriyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın kızı Elif ile Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Toparlı'nın oğlu Muhammet Burak'ın Çeşme Ilıca Otel'deki düğününde nikah şahitliği yaptı.

Çiftin nikahını Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş kıydı. Şahitliklerini Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın yanı sıra AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Süleyman Soylu, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ile AK Parti İzmir milletvekilleri Ertuğrul Günay, Nesrin Ulema ve İlknur Denizli yaptı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, nikah töreninde yaptığı konuşmada, anne babanın çocukların tahtını yapabildiğini ama bahtını yapamadığını belirterek, "O yüzden çocuklarımızın bahtı güzel olsun" diyerek, evlilikle ilgili tavsiyelerde bulundu.

Çifte iki cihan saadeti dileyen ve evlilik cüzdanlarını veren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da ortamdan etkilendiğini söyledi.

Arınç, "Evliliğimizin inancımızda yeri çok önemlidir. Bu değeri biliyor ve çok önem veriyoruz. Örf adetlerimiz, geleneklerimiz toplumun temeli olan aileyi yükseltmektedir. İnşallah cenabı hak birbirinden güzel evlatlar nasip etsin. Biliyorsunuz ben Sayın Başbakanımızdan farklı olarak rakam telaffuz etmiyorum. Allah gönüllerinden geçtiği kadar ve nasipse hayırlı evlatlar kısmet etsin. Onları güzel yetiştirsinler, memleketimize, ailelerine faydalı olsunlar" diye konuştu.

Kaynak: AA