Ayışığı Manastırı’ndan Piyano Sesleri Yükseldi

Balıkesir’in Ayvalık Uluslar arası Müzik Akademisi’ne (AİMA) her yıl kucak açan Suzan Sabancı Dinçer’e ait Ayışığı Manastırında her yıl düzenlenen geleneksel klasik müzik konseri önceki gün gerçekleşti.

Ayışığı Manastırı’ndan Piyano Sesleri Yükseldi
Dünyaca ünlü Türk piyanist İdil Biret’in, 7 yıldan bu yana AİMA’da vermiş olduğu masterclass kurslarında eğitim gören 12 öğrencinin yanı sıra 2 pasif katılımcının katıldığı piyano dinletisi seçkin konuklar ağırlandı. AİMA’nın ana sponsoru olan Akbank Yönetimi Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Saabncı Dinçer’e ait Ayışığı Manastırında gerçekleşen konserde; İdil Biret’in yanı sıra ünlü gazeteciler ve Ayvalık Belediyesi adına Meclis Üyeleri Fatih Ayyürek, Ayşe Sokol, Hatice Arga’nın da dinleyiciler arasında yer aldığı gözlendi. AİMA’nın, Ayışığı Manastırındaki; 2013 Piyano Masterclass Konserinde; Atakan Oyal, Ceren Su Şahin, Mert Bakır, Ayşem Bölükbaşı ve Pelin Nur Işıkçı adlı masterclass öğrencileri dünyaca ünlü klasik müzik bestecilere ait eserleri oldukça ustalıkla icra etti.

Konser sonrasında, Suzan Sabancı Dinçer’in konukseverliğinde verilen kokteyl ise oldukça nezih geçti. Ana sponsorları olan Suzan Sabancı Dinçer’in konukseverliğinden oldukça memnun olduklarını kaydeden AİMA Başkanı Prof. Filiz Ali, Ayışığı Manastırında geçen yıl başlayan ve bu yılda süren gelenekselleşme yolundaki masterclass konserinin gerçekleşmesinde başta Suzan Sabancı Dinçer olmak üzere destek veren herkese teşekkür etti.
Kaynak: İHA