At Tımarlatıp Nal Çaktırarak Bursa'yı Avrupa'ya Tanıtacaklar

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından başarılı projeler arasında yer alan Gedikören Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği (GÖRENDER), "Zaman Yoluyla Öğrenme - Yaşayan Tarih" isimli projeyle gelen misafirlere at tımarlatıp nal çaktıracak.

At Tımarlatıp Nal Çaktırarak Bursa'yı Avrupa'ya Tanıtacaklar
Bursa’nın Harmancık ilçesinde kurulu bulunan GÖRENDER Derneği, kazandırdığı "Zaman yoluyla öğrenme-Yaşayan tarih" isimli proje başlattı. Avrupa'dan gelecek yabancılar, Bursa'nın dağ yörelerini ve kültürünü yakından tanıyacak. Polonya, İtalya, Letonya, Romanya, Kıbrıs ve Türkiye'nin katılımı ile projenin 2 yıl süreceğini ifade eden GÖRENDER yöneticisi ve proje sorumlusu Mustafa Sarı, Bursa’nın yaşayan tarihi konusunda uluslararası bir çalışmaya ev sahipliği yapacaklarını söyledi.

Sarı, “Başarılı olan 149 proje içerisinde ilimizden sadece 3 proje girdi. Gedikören Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği'nin projesinin kabul olması, Bursa’nın geri kalmış dağ yöresi ve tarihi mirasının güzelliklerinin hem Avrupa ülkelerinden gelecek misafirlere, hem de ülkemizin farklı platformlarında tanıtılmasına katkı sağlayacak. Projede yer alan her ülkede sırasıyla çalışma toplantıları düzenlenecek. Her ülkenin örf ve adetleri yakından öğrenilmiş olacak. 12 Ekimde başlayacak projeyle yemek kültüründen at tımarına, nal çakmadan semer yapmaya kadar her şey misafirlere yaptırılarak, Bursa’nın ve Osmanlı’nın yurt dışına tanıtılmasını sağlamış olacağız” dedi.

Kaynak: İHA