19 Mayıs'ta Hafızlık İcazet Merasimi Yapıldı

SAMSUN - Samsun'da, 19 Mayıs İlçe Müftülüğü Merkez Kur'an Kursu'nda hafızlığını tamamlayan 4'ü kız 10 öğrenci için hafızlık icazet merasimi yapıldı.

Çok amaçlı pazar yerinde, Çorum Belediyesi mehteran takımının gösterisinin ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, protokol konuşmalarıyla devam etti.

Samsun İl Müftüsü Hayrettin Öztürk, törende yaptığı konuşmada, Samsun'da Kur'an Kursları adına güzel hizmetlere imza attıklarını söyledi.

Kentteki 17 ilçenin sadece 3'ünde yatılı Kur'an Kursu bulunmadığını belirten Öztürk, "Bu 3 ilçe içinde yatılı Kur'an Kursu açma çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Samsun'un bütün ilçelerinde yatılı Kur'an Kurslarımız olacak. Bana göre Samsun'da yeterli hafızımız yok. Bu yıl 280 hafız mezun ettik. Bu yıl Samsun'da ilk defa ramazan ayında Büyük Cami'de hafızlarımızca kesintisiz hatim indirdik. Ben bugün burada hafızlık icazetini tamamlayan bütün hafızlarımızı kutluyorum" dedi.

19 Mayıs İlçesi Başkanı Osman Topaloğlu ise hafızlık icazet töreninin gurur verici olduğunu belirterek hafızları tebrik etti.

Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin okunmasının ardından hafızlara, hafızlık icazet belgeleri verildi.

Törene, 19 Mayıs İlçe Müftüsü Hasan Görer, Dereköy Belediye Başkanı Ahmet Topal, Kocatepe Cami imamı İsmail Coşar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA