Yabancı Sporcular Sivas’ı Gezdi

Sivas Belediyesi, Sivas Valiliği, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı katkılarıyla düzenlenen 5. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Turu yarışlarına katılan sporcular Sivas’ın tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

Yabancı Sporcular Sivas’ı Gezdi
4 gün sürecek olan turnuvaya katılmak üzere Almanya, Ukrayna, Cezayir, Kazakistan, Azerbaycan, Sırbistan, Moldova gibi ülkelerden 12'si yabancı 29 takımdan 153 sporcu Sivas’a gelerek tarihi ve kültürel mekanları gezdi. İlk olarak Arkeoloji Müzesini gezen bisikletçiler müzede bulunan ilk ve orta çağa ait eserleri yakından inceleyerek fotoğraf çektiler. Daha sonra Selçuklular döneminden kalma, Sivas’ın adeta simgesi haline gelen Gök Medrese, Çifte Minare, Buruciye ve Şifahiye Medrese’sini gezen sporcular Ulu Cami’yi de ziyaret etti.

Rehber eşliğinde sürdürülen ziyaretler sonrası duygu ve düşüncelerini ifade eden sporcular, Sivas’ın bir tarih ve kültür şehri olduğunun altını çizerek, yapılan böylesi sportif faaliyetlerin de Sivas’ın tanıtımına ve gelişmişliğine büyük katkı sağladığını söyledi.

Kaynak: İHA